Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neodgovorni vozači

Oglušili se na zabranu: Policija s autoceste ''skidala'' vozila, dvojica kamionima blokirala staru cestu za Rijeku

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Prometna situacija u petak je zbog sniježnog nevremena bila kaotična na glavnim pravcima prema moru. Unatoč zabranama za određene skupine vozila, bilo je vozača koji ih nisu poštovali. Primorsko-goranska policija imala je pune ruke posla.

Tijekom petka su na prometnicama kroz Gorski kotar zbog snijega i jakog vjetra proglašeni zimski uvjeti na cestama. 

Stoga je policija nadzirala promet i tijekom trajanja zimskih uvjeta evidentirala više prekršaja. Na autocesti A6, između čvora Bosiljevo II i čvora Kikovica, sankcionirali su 26 vozača, kao i 33 vozača teretnih vozila koji su unatoč zabrani vozili od odmorišta Vukova Gorica do čvora Vrbovsko zbog čega su novčano kažnjeni. U pratnji policije u nekoliko je navrata organiziran konvoj ovih vozila do odmorišta Vukove Gorice. Na raskršću A6 i DC3, kao i A6 na području Kupjak sankcionirano je pet vozača teretnih vozila koji nisu poštovali zimske uvjete.

"Isto tako, na ulazu na autocestu A6, na čvoru Kikovica, zatim na DC3 i na DC 501 policijski službenici su zbog istog prekršaja sankcionirali 10 vozača teretnih vozila, kao i pet pravnih osoba, četiri odgovorne osobe u pravnoj osobi i tri fizičke osobe, vlasnike terenih vozila“, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Za vrijeme spomenutih zimskih uvjeta na DC3 evidentirana su i dva prekršaja vozača dvaju teretnih vozila, od kojih je jedan strani državljanin, koji su prekršili odluku o zabrani prometovanja za tu kategoriju vozila. Oni su se na području Kamenjaka kod Delnica okrenuli na cesti, prešli u suprotnu stranu kolnika te tako izazvali višesatni prekid prometa u oba smjera za sva vozila na dionici Rijeka-Zagreb.

Iz PU primorsko-goranske pozivaju vozače na odgovornost – savjetuju da se prije putovanja pravovremeno informiraju o vremenskim prilikama i stanju na cestama te radi svoje osobne i sigurnosti drugih sudionika u prometu poštuju postavljenu prometnu signalizaciju i koriste propisanu zimsku opremu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene