Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaželjeli nam dobrodošlicu

Der Spiegel otkriva ZAŠTO Nijemci obožavaju Hrvatsku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ususret službenom ulasku Hrvatske u EU njemački Spiegel Online zaželio je putem kratkih priča svojih čitatelja dobrodošlicu Hrvatskoj.

Čisto more, sunce i zvukovi party ritma na plaži, samo su dio opisa kojima su čitatelji Spiegela opisali Hrvatsku, od 1. srpnja 28 članicu Europske unije.

Pročitajte i ovo Aviolinije u Hrvatskoj Bolja povezanost je ključ Hrvatska spremna za rekordnu sezonu: Povezani s više od 500 destinacija Uvođenje reda u Splitu - 4 Otvorena sezona uriniranja Pokušavaju uvesti red među razuzdane turiste: Svima koji ne poštuju pravila prijete velike kazne

>> Telegraph: Hrvatska postaje europska 'in' destinacija!

'Dobrodošli Hrvatska! Willkommen Kroatien!', počinje članak online izdanja tog njemačkog lista, koji je odlučio ulasku Hrvatske u EU, putem kratkih priča svojih čitatelja, istaknuti 9 razloga zašto Nijemci vole našu zemlju.

1. Najbolja zabava je na otoku Pagu

Čitatelj 'sunny2012' spominje plažu Zrće pored Novalje na otoku Pagu i daje joj epitet 'Hrvatska Ibiza', zbog partyja koji se tamo održavaju svako ljeto. Nekoliko klubova na plaži i regularna međunarodna DJ postava tijekom ljeta prava su pozivnica za zabavu.

2. Srce Jadrana

'Stobreč je apsolutno neobičan gradić u kojem kao da je vrijeme stal'o, piše čitatelj 'Brando'. Oni koji traže mir i mediteranski ugođaj, to će pronaći upravo u Stobreču.

3. Paklenica

Ulazak u Malu Paklenicu i planinarenje putem kroz kanjon puno je izazova i ljepote, piše čitatelj 'spon-facebook-10000030867'. Uspon traje šest do deset sati, a putem se prolazi i pored nekoliko pećina te u jednoj izvire i čista planinska voda, koju se bez problema može piti. Prolaskom kroz Malu Paklenicu, može se nastaviti i dalje te proći i Veliku Paklenicu.

4. Zadar

Zadar je veličanstven, a u njegovim uskim ulicama pronaći ćete mnoge restorane, koji nude svježu morsku hranu, piše čitatelj 'smeegh'. Preporučuje brojne ugodne i jeftine kafiće i klubove, u kojima se može provesti i dobar noćni izlazak. Posebno preporučuje klub Zodiac za mlade.

5. Brač

Vožnja trajektom od sat vremena potrebna je da bi se došlo do Supetra na Braču, a za čitateljicu 'NinuVo', to je otok kojeg treba posjetiti. Prekrasna luka, stare kuće, brački kamen i ukusna dalmatinska hrana te kristalno bistra voda, očiti su argumenti za posjet, navodi ta čitateljica.

6. Hvar

Za potpuno opuštanje čitatelj 'modolino' preporučuje Hvar i njegove uvale izvan turističke sezone. Restorani i čisti apartmani, pored prekrasnog mora, recet su za itekako kvalitetan odmor.

7. Hum

Hum je službeno najmanji grad na svijetu, ali ima sve što vam treba - gradska vrata, crkvu i kuću za goste, piše čitatelj 'davidvg'.

8. Rab

Čitatelj 'Keks3' očaran je otokom Rabom, a pogotovo gradom Rabom. Iako je malo prenapučen tijekom sezone za njegov ukus, zalasci sunca u Rabu su čarobni za njega. Toliko da ih čak niti gomila turista ne može narušiti. No nije zalazak sunca sve što osvja u Rabu, jer isti čitatelj hvali i domaću kuhinju te je svakako preporučuje.

9. Mali Lošinj

Prekrasan otok, s prekrasnom obalom. Tako Mali Lošinj opisuje i preporučuje čitatelj 'Aaron Blanck'. Voda je nevjerojatna, klima nije prevruća, a atmosfera je odlična. Obitelj i ja idemo tamo svake godine i uživamo svake sekunde.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene