Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ususret službenom ulasku Hrvatske u EU njemački Spiegel Online zaželio je putem kratkih priča svojih čitatelja dobrodošlicu Hrvatskoj.


Čisto more, sunce i zvukovi party ritma na plaži, samo su dio opisa kojima su čitatelji Spiegela opisali Hrvatsku, od 1. srpnja 28 članicu Europske unije.

Vezani članci Turisti, ilustracija Turiste nije briga što je Hrvatska u crvenom: U zemlji trenutno više turista nego 2019. Slika nije dostupna U srpnju znatno smanjen robni promet između Hrvatske i BiH

>> Telegraph: Hrvatska postaje europska 'in' destinacija!

'Dobrodošli Hrvatska! Willkommen Kroatien!', počinje članak online izdanja tog njemačkog lista, koji je odlučio ulasku Hrvatske u EU, putem kratkih priča svojih čitatelja, istaknuti 9 razloga zašto Nijemci vole našu zemlju.

1. Najbolja zabava je na otoku Pagu

Čitatelj 'sunny2012' spominje plažu Zrće pored Novalje na otoku Pagu i daje joj epitet 'Hrvatska Ibiza', zbog partyja koji se tamo održavaju svako ljeto. Nekoliko klubova na plaži i regularna međunarodna DJ postava tijekom ljeta prava su pozivnica za zabavu.

2. Srce Jadrana

'Stobreč je apsolutno neobičan gradić u kojem kao da je vrijeme stal'o, piše čitatelj 'Brando'. Oni koji traže mir i mediteranski ugođaj, to će pronaći upravo u Stobreču.

3. Paklenica

Ulazak u Malu Paklenicu i planinarenje putem kroz kanjon puno je izazova i ljepote, piše čitatelj 'spon-facebook-10000030867'. Uspon traje šest do deset sati, a putem se prolazi i pored nekoliko pećina te u jednoj izvire i čista planinska voda, koju se bez problema može piti. Prolaskom kroz Malu Paklenicu, može se nastaviti i dalje te proći i Veliku Paklenicu.

4. Zadar

Zadar je veličanstven, a u njegovim uskim ulicama pronaći ćete mnoge restorane, koji nude svježu morsku hranu, piše čitatelj 'smeegh'. Preporučuje brojne ugodne i jeftine kafiće i klubove, u kojima se može provesti i dobar noćni izlazak. Posebno preporučuje klub Zodiac za mlade.

5. Brač

Vožnja trajektom od sat vremena potrebna je da bi se došlo do Supetra na Braču, a za čitateljicu 'NinuVo', to je otok kojeg treba posjetiti. Prekrasna luka, stare kuće, brački kamen i ukusna dalmatinska hrana te kristalno bistra voda, očiti su argumenti za posjet, navodi ta čitateljica.

6. Hvar

Za potpuno opuštanje čitatelj 'modolino' preporučuje Hvar i njegove uvale izvan turističke sezone. Restorani i čisti apartmani, pored prekrasnog mora, recet su za itekako kvalitetan odmor.

7. Hum

Hum je službeno najmanji grad na svijetu, ali ima sve što vam treba - gradska vrata, crkvu i kuću za goste, piše čitatelj 'davidvg'.

8. Rab

Čitatelj 'Keks3' očaran je otokom Rabom, a pogotovo gradom Rabom. Iako je malo prenapučen tijekom sezone za njegov ukus, zalasci sunca u Rabu su čarobni za njega. Toliko da ih čak niti gomila turista ne može narušiti. No nije zalazak sunca sve što osvja u Rabu, jer isti čitatelj hvali i domaću kuhinju te je svakako preporučuje.

9. Mali Lošinj

Prekrasan otok, s prekrasnom obalom. Tako Mali Lošinj opisuje i preporučuje čitatelj 'Aaron Blanck'. Voda je nevjerojatna, klima nije prevruća, a atmosfera je odlična. Obitelj i ja idemo tamo svake godine i uživamo svake sekunde.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook