Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DELOŽACIJA NA ČRNOMERCU

Saborski zastupnik Živog zida: "Policajci su mi prijetili da će mi iščupati testise"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je objavila kako nije ni uhitila ni privela trojicu saborskih zastupnika.

Branimira Bunjca, saborskog zastupnika Živog zida  jutros je tijekom deložacije u zagrebačkom naselju Črnomerec policija udaljila s mjesta događaja. Bunjac tvrdi kako su mu policajci prijetili fizičkim nasiljem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tražio 3500 kuna Odbijen Bunjčev zahtjev da mu država isplati naočale razbijene u deložaciji: ''Policajci su mi prijetili da će mi iščupati testise'' Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DOZNAJE DNEVNIK NOVE TV Nižu se loše vijesti za ovu stranku: Prekršajni sud u Zagrebu donio osuđujuću presudu protiv Živog zida

Nakon što su ga pustili Bunjac je novinarima najavio da će već u srijedu na saborskom Odboru za nacionalnu sigurnost tražiti odgovornost policijskog zapovjednika Igora Jandrokovića jer je saborskog zastupnika stavio u ponižavajući položaj te zbog prijetnji policajaca "da će mu iščupati testise". 

"Tu mi se vidi da mi je ruka savinuta. Molio sam ih da mi dignu naočale, a policajac mi ih je zgnječio nogom. Rekao sam da neću potpisati zapisnik dok u njhega ne uđe da su mi slomili naočale. Došla su četiri interventna policajca, rekli su da će mi iščupati testise ako ne povučem to da su mi slomili naočale. Prijetili su mi da će me premlatiti, izbiti zube, da će mi saborski odbor ukinuti imunitet i da će me kazneno goniti", ispričao je Bunjac.

On je, zajedno s aktivistima Živog zida, pokušao spriječiti deložaciju obitelji Štrok, no bez uspjeha. Aktivisti su pokušali onemogućiti deložaciju svojim tijelima te parkiranjem automobila ispred zgrade u kojoj obitelj živi.

U jednom trenutku je reagirala policija i krenula s uhićenjem prosvjednika. Uključila se i gradska tvrtka Zagrebparking koja odvozi parkirane automobile. 

"Tu se radi o tri obitelji koje, na žalost, nismo uspjeli obraniti. Ali bit će nas s vremenom sve više i mi ćemo na kraju pobjediti, samo je pitanje vremena. Ovo će ludilo još neko vrijeme trajati, ali pobjeda će biti naša", rekao je Bunjac novinarima.

Osim njega, policija je svoje ovlasti primjenila i nad zastupnikom Živog zida, Ivanom Viliborem Sinčićem i Ivanom Pernarom. I njih su kratko zadržali te im uručili prekršajne prijave. "Dobio sam prijavu, obavijest da sam uhićen zbog prekršaja protiv javnog reda i mira jer sam se odbio udaljiti iz skupine", rekao je Pernar novinarima, dodajući da ni sam ne zna koliko do sada ima takvih prijava. 

On i Sinčić se nisu požalili na brutalnost policije. 

Uskoro se oglasila i Policijska uprava zagrebačka poručivši kako troje saborskih zastupnika nisu ni uhićeni ni privođeni.

"Obzirom da su pružanjem pasivnog i aktivnog otpora onemogućavali provođenje ove sudske radnje te se oglušili o naloge sudskih ovršitelja i naredbe policijskih službenika, s mjesta provođenja radnje je uz uporabu sredstva prisile – tjelesne snage, izvedeno 77 osoba od kojih ih je 74 privedeno u službene prostorije. Među osobama prema kojima su poduzimane policijske ovlasti, nalazila su se i trojica zastupnika Hrvatskog Sabora, ali oni nisu bili uhićivani niti privođeni u službene prostorije", poručuju iz policije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene