Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivše vojno skladište vraćeno gradu

Delnice bogatije za milijun eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Delnice su od danas bogatije za gotovo milijun eura.

Toliko naime vrijedi 5,5 hektara zemljišta bivšeg vojnog skladišta Velebit 1 u neposrednoj blizini grada. Nakon dvanaest godina prepiske - središnji državni ured za upravljanje imovinom ustupio je vlasništvo gradu koji tamo namjerava osmisliti društvene sadržaje poput doma umirovljenika ili sportsko-rekreacijskog centra.

Pročitajte i ovo Peleti - 3 DONACIJA OD MILIJUN KUNA Dio građana ove zime će manje brinuti o grijanju, tvrtka im podijelila vaučere za nabavu ogrjeva: "To je naš doprinos" Medvjedica i medvjedići (Foto: Zoran Turk) "PAZITE KAKO OSTAVLJATE HRANU" Medvjedići ostali bez mame, koja je stradala pod vlakom u Delnicama: "Nadamo se da će pronaći svoj brlog i preživjeti"

'To nam je sad već prva jedna stepenica prema otvaranju prostora i širenju Delnica. Mislimo da ćemo dobiti prave stvari a što nam je najvažnije nove prostore, nove vrijednosti i nova radna mjesta', rekao je Marjan Pleše, gradonačelnik Delnica.

Jozo Sarač, državni tajnik za upravljanje državnom imovinom također je zadovoljan napravljenom transakcijom. 'Najbitnije je definirati u prostornome planu koja je namjena tog prostora. Drugo što treba vidjeti je usklađenost katastra i zemljišno knjižnog stanja. Često se događa, kad su u pitanju vojni objekti, potpuna neusklađenost između katastarskog i zemljišno knjižnog stanja', izjavio je Sarač.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene