Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što nakon slavlja?

Debeljak slavio uz pečenje i glazbu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Debeljak, novi vlasnik splitskog brodogradilišta svoj dolazak danas slavi uz pečenje i cjelodnevni glazbeni program.

Na parkiralištu nedovršene dvorane Spaladium, u susjedstvu Brodosplita, pekli su se janjci i vol, dijelio grah. Neki su stigli na porciju hrane, no tri i pol tisuće radnika zanima što nakon slavlja. Debeljak je u lošim odnosima sa Sindikatom.

>>
Radnici Brodosplita: Nije istina da samo šetamo, pa tko gradi brodove!?

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 JEDNAKOST NA KUŠNJI Neka radna mjesta u Hrvatskoj posebno su ugrožena zbog krize na koju svijet reagira prekasno Slika nije dostupna Odluka Uprave Split: Radnicima otkazi jer su prosvjedovali

Njegova Uprava ističe da su pred potpisivanjem novih ugovora za brodove, o otkazima još nemaju detalje. Sindikati imaju informacije da su već počeli s otkazima.

Ljudima je dosta politike. Najvažnije je da ima posla, da se radi, da je redovna plaća, a kakva je politika mene i kolege ne brina', kazao je jedan od radnika.

Šegvić: Nismo došli na DIV-ovu proslavu jer ne želimo da se manipulira s radnicima

Predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita Zvonko Šegvić rekao je da sindikati nisu došli na današnju proslavu samoborske tvrtke DIV jer ne žele da se manipulira s radnicima Brodosplita.

DIV je proslavu pod nazivom naziva "Rađanje novog Brodosplita" priredio u povodu završetka privatizacije splitskog škvera koji je sada u vlasništvu te tvrtke. "U DIV-ovom programu restrukturiranja Brodosplita je navedeno da će biti otpušteno 1.500 radnika, pa kako ćemo mi doći na današnju DIV-ovu proslavu ako se želi dati otkaz tolikim radnicima. Takvo slavlje je manipulacija, i mi smo tužni zbog toga", kazao je Šegvić.

Po Šegvićevom mišljenju, neprimjereno je i što se današnje DIV-ovo slavlje održava pod šatorima, jer šatori su, kako je rekao, "za cirkus".

Novoimenovani predsjednik Uprave Brodosplita d.d. Darko Pappo je na proslavi DIV-ova preuzimanja splitskog brodogradilišta rekao kako taj događaj ima i humanitarnu svrhu jer posjetitelji ubacivanjem u posebnu kutiju deset kuna, za što dobivaju kupon za piće, ujedno doniraju novac koji će biti namijenjen djeci s posebnim potrebama u splitskom centru "Juraj Bonači". Pappo je pri tomu zamjerio nedolazak sindikata na proslavu jer bi, kako je rekao, "makar ubacivanjem 10 kuna pokazali kako imaju želju nekomu pomoći".

Predsjednik sindikata Zvonko Šegvić je odbacio takve primjedbe Darka Pappe istaknuvši, uz ostalo, da "u ovakvim slučajevima ne treba manipulirati s djecom". Više radnika Brodosplita danas je, želeći ostati anonimni, reklo kako su novi čelnici Brodosplita već počeli izvješćivati neke radnike o otkazima. (V.V./Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene