Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradonačelnik nije ništa znao

Zašto baš sad? Napušteno odmaralište u Poreču stoji već 25 godina, a rušenje napokon počelo baš kad i sezona

Rušenje unatoč početku sezone (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Rušenje unatoč početku sezone (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Rušenje unatoč početku sezone (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Rušenje unatoč početku sezone (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Rušenje unatoč početku sezone (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Rušenje unatoč početku sezone (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Rušenje unatoč početku sezone (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Rušenje unatoč početku sezone (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Rušenje unatoč početku sezone (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Rušenje unatoč početku sezone (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Rušenje unatoč početku sezone (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Galerija 1/5 >>
Počelo je rušenje napuštenog odmarališta Servo Mihalj u Poreču. I to bi zapravo bila sjajna vijest da se upravo ne zahuktava turistička sezona. Na postupke vlasnika objekta ljutiti su susjedi u okolici gradilišta, ali i gradonačelnik koji za radove nije znao do poziva mještana.

Radovi su u punom jeku. Ovaj nikad dovršeni hotel građen je krajem 90-e. Od tada stoji u derutnom stanju. Zbog oronulosti, probijene ograde i niza drugih opasnosti mještani su se više puta žalili.

Pročitajte i ovo Aviolinije u Hrvatskoj Bolja povezanost je ključ Hrvatska spremna za rekordnu sezonu: Povezani s više od 500 destinacija Turistička sezona, ilustracija - 2 Podatci Porezne uprave Odlični turistički rezultati: "S velikim entuzijazmom i zadovoljstvom krećemo prema postsezoni"

"Nakon 25 godina što čekamo da se ovo sruši i da naš mjesni odbor na nesto sliči, da priliči turističkom mjestu, a ne ovako, ali sada nije vrijeme " rekla je predsjednica Mjesnog odbora Veli maj Manuela Janko.

Zakonski, tvtka koja je krenula s rušenjem nije u prekršaju. U Poreču su do 1. srpnja dozvoljeni građevinski i zemljani radovi.

Rugla su se mještani željeli riješiti, ali ne na početku sezone. Posebno ne tako da se nikoga o tome ne obavijesti, kažu nam iz gradske uprave.

U telefonskom razgovoru nadzornik gradilišta rekao nam je da rade sve po zakonu. Dozvole imaju, a građevinski će materijal reciklirati. Betonsko ruglo trebalo bi postati luksuzni apartmani.

Neslužbeno doznajemo kako su vlasnike na rušenje natjerali rokovi. Do rujna na ovom mjestu sve treba biti očišćeno.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene