Počelo je rušenje napuštenog odmarališta Servo Mihalj u Poreču. I to bi zapravo bila sjajna vijest da se upravo ne zahuktava turistička sezona. Na postupke vlasnika objekta ljutiti su susjedi u okolici gradilišta, ali i gradonačelnik koji za radove nije znao do poziva mještana.

Galerija


Radovi su u punom jeku. Ovaj nikad dovršeni hotel građen je krajem 90-e. Od tada stoji u derutnom stanju. Zbog oronulosti, probijene ograde i niza drugih opasnosti mještani su se više puta žalili.

Vezani članci Turističke brojke za kolovoz - 3 Je li kolovoz uspio spasiti sezonu? Brojke bolje od očekivanog, ali od danas smo na crvenoj listi ukupno 12 zemalja Turisti i koronavirus - 5 Istra bilježi više odlazaka nego dolazaka, u Dalmaciji se razmišlja o podizanju cijena testova na COVID-19, a ministrica turizma poručuje: "Želimo da sezona traje što dulje"

"Nakon 25 godina što čekamo da se ovo sruši i da naš mjesni odbor na nesto sliči, da priliči turističkom mjestu, a ne ovako, ali sada nije vrijeme " rekla je predsjednica Mjesnog odbora Veli maj Manuela Janko.

Zakonski, tvtka koja je krenula s rušenjem nije u prekršaju. U Poreču su do 1. srpnja dozvoljeni građevinski i zemljani radovi.

Rugla su se mještani željeli riješiti, ali ne na početku sezone. Posebno ne tako da se nikoga o tome ne obavijesti, kažu nam iz gradske uprave.

U telefonskom razgovoru nadzornik gradilišta rekao nam je da rade sve po zakonu. Dozvole imaju, a građevinski će materijal reciklirati. Betonsko ruglo trebalo bi postati luksuzni apartmani.

Neslužbeno doznajemo kako su vlasnike na rušenje natjerali rokovi. Do rujna na ovom mjestu sve treba biti očišćeno.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.