Stier je kazao kako nema potreba za nikakvim dodatnim elaboracijama njegove izjave


Davor Ivo Stier osvrnuo se na svoju izjavu kada je poručio da mu je žao zbog razlaza Mosta i HDZ-a te da on smatra kako bi prijevremeni izbori bili najpoštenije rješenje.

"Što se tiče unutarnje politike, ta izjava sasvim sigurno nije iznenadila nikoga tko mene poznaje tako da nema potreba nikakvih dodatnih elaboracija. Naravno, jasno je da ja podržavam Andreja kao što i on podržava mene i moj rad u Ministarsvu vanjskih i europskih poslova", kazao je Stier.

Podjsetimo, ministar vanjskih poslova i politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier izrazio je u utorak žaljenje zbog raskida koalicije s Mostom te dodao da se on u stranci zauzimao za nove izbore nakon što je ta suradnja okončana.

"Ja sam gradio koaliciju između HDZ-a i Mosta i meni je doista žao što ona nije uspjela. Imali smo raspravu i na predsjedništvu HDZ-a i naravno kao i u svakoj demokatskoj stranci postoji pluralnost različitih viđenja. Ja sam iznio svoje viđenje i smatram da bi u takvoj situaciji najpoštenije bilo ići na nove izbore", rekao je Davor Ivo Stier, koji je u utorak sudjelovao na ministarskom sastanku EU-a u Bruxellesu.