Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uputit će prijedlog zakona

Bernardić: "Tražit ćemo da minimalac bude 4000 kuna, rad nedjeljom treba biti plaćen 50 posto više"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić povodom Međunarodnog praznika rada poručio je kako bi minimalac u Hrvatskoj trebao iznositi najmanje 4000 kuna.

Istaknuo je kako nijedna plaća u Hrvatskoj ne bi smjela biti manja od 4000 kuna.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

"SDP će uputiti prijedlog zakona za povećanje minimalca na 4000 kuna, to je minimum dostojan čovjeka", kazao je Bernardić.

Upitan smatra li da bi se u Hrvatskoj trebao zabraniti rad nedjeljom, Bernardić je poručio da osobno smatra da bi nedjelja trebala biti neradni dan.

"Ipak, s obzirom na to da smo turistička zemlja, rad nedjeljom je nužno zlo. Taj rad treba adekvatno platiti, predlažemo da bude plaćen 50 posto više. Ljudi odlaze jer su u Hrvatskoj male plaće i nesigurni uvjeti rada", poručio je šef SDP-a.

Na pitanje o čestim smjenama glasnogovornika stranke, Bernardić je kazao kako ta funkcija dosad nije postojala.

"Gospodin Zelić je prvi glasnogovornik otkad sam ja na čelu stranke, funkcija Đurđice Klancir je direktorica komunikacija", rekao je.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene