Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije bio na presudi

Osuđen Davor Bernardić, mora Anti Ramljaku platiti 75.000 kuna

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr)
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Predsjednik SDP-a Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Općinski građanski sud u Zagrebu donio je presudu u slučaju tužbe bivšega povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka protiv predsjednika SDP-a Davora Bernardića.

Sud je odlučio da je Bernardić kriv za ono za što ga Ramljak tereti te je odredio da šef SDP-a Ramljaku mora isplatiti 75.000 kuna, javlja N1 televizija

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Čovjeku jednostavno nikad dosta" Ramljak tužio Bernardića pa nije došao na sud: "Mjesečno prima milijun kuna, a od mene hoće 150.000'' Andrej Plenković (Foto: Pixell) KRIZA U AGROKORU Čekaju se konkretni potezi premijera: Plenković okupio ministre na užem kabinetu

Ni Bernardić ni Ramljak nisu se pojavili na izricanju presude.

Davor Bernardić presudu je komentirao na Facebooku. Kako je napisao, ne kažnjavaju se sudionici afere Borg, nego oni koji upozoravaju na nezakonite radnje. To je, smatra Bernardić, razlog zbog kojeg mladi napuštaju Hrvatsku.

"Akteri afere Borg nisu krivi za trgovanje povlaštenim informacijama i izvlačenje milijunskih iznosa, a ja sam kriv jer sam upozoravao na to

Zaista je nevjerojatno i porazno da nakon cijele afere Borg, nakon raspodjele plijena od 500 milijuna kuna, nakon trgovanja povlaštenim informacijama - nitko od sudionika afere ne odgovara, nego sam ja, koji sam na to upozoravao, nepravomoćno proglašen krivim.

Poruka koju naše institucije šalju građanima i dalje je ta da se u ovoj državi ne odgovara kada napraviš milijunsku štetu, samo kada na to upozoriš.

To je i ključni razlog iseljavanja - nepovjerenje u institucije. Naši građani odlaze u zemlje u kojima funkcionira pravna država, a Vlada sa svim svojim aferama i uzurpiranjem institucija svaki im dan daje povoda za to. Neću odustati od istine. Pravna bitka ide dalje", napisao je Bernardić na Facebooku.

Podsjetimo, Ante Ramljak u studenom 2017. godine tužio je Davora Bernardića zbog navodnih iznošenja neistine o njemu i nizu ljudi vezanih uz Agrokor.

"U 10. mjesecu 2017. godine Bernardić je u javnim nastupima, pogotovo u Saboru, kao vođa najveće opozicijske stranke, pretendent na vlast u Republici Hrvatskoj javno izjavljivao i kvalificirao i prozivao mene kao veleizdajnika, kao čovjeka koji je član neke ortačke skupine koja se udružila da izvlači novac iz Agrokora", rekao je Ramljak u veljači ove godine. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene