SDP se okupio u Tuheljskim toplicama. Davor Bernardić pozvao je lokalne dužnosnike kako bi razgovarali o decentralizaciji. Na sastanku ne sudjeluje uže vodstvo stranke, ali ni saborski zastupnici SDP-a.


Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak nalazi se u Tuhelju i prati SDP-ov skup, a razgovarao je i sa šefom SDP-a Davorom Bernardićem te Zlatkom Komadinom, dugogodišnjim SDP-ovim primorsko-goranskim županom.

Vezani članci Sabina Glasovac (SDP) SDP prihvatio nacrt suradnje s Možemo! u Zagrebu, Glasovac komentirala napise o Klisoviću na čelu Skupštine Davor Bernardić MIP odbio skinuti zastupnički imunitet bivšem šefu SDP-a Davoru Bernardiću

Bernardić je tijekom obraćanja medijima u Tuhelju poručio da smo po centraliziranosti bolji jedino od Grčke, koja je na dnu ljestvice decentraliziranosti države. Poručio je da će SDP učiniti sve da se Hrvatska decentralizira.

Jedna od najvažnijih tema u Tuhelju jest i zahtjev SDP-a Primorsko-goranske županije, koji je zatražio smjenu pojedinih članova Predsjedništva i saborskih zastupnika, točnije Miranda Mrsića i Milanke Opačić.

"Moje osobno mišljenje, ono tko predstavlja stranku- mora predstavljati mišljenje stranke i iznostiti a ne svoje osobno mišljenje. Nisam ja da se nikog smijeni, nego da se razgovara, nismo nikada izbacivali ljude. Ja sam protiv verbalnog delikta, odgovornost je na prvom mjestu", kaže Zlatko Komadina.

"Rad protiv interesa SDP-a ne, to je ono sto ne podržavam, prema tome kao sto o svemu možemo kritički razgovarati oko predsjednika i bilo kojoj temi, tako moramo kritički razgovarati o svakom tko u ime SDP-a nosi mandat SDP-a na bilo kojoj funkciji pa i na funkciji potpredsjednika Sabora", poručio je šef SDP-a Davor Bernardić.

Bernardića mobilizira stranku i okuplja lojalne čalnove oko sebe, izvještava Jarak, no isto tako je sve jača i unutarstranačka oporba koja traži njegovu smjenu, jer je on jedini krivac za loš izborni rezultat SDP-a na proteklim lokalnim izborima.