Predsjednik SDP-a Davor Bernardić osvrnuo se na propalu prodaju izraelskih vojnih aviona Hrvatskoj. Iz Vlade za Dnevnik Nove TV poručuju kako će se natječaj poništiti idućih dana kada će razmatrati sve buduće opcije

Galerija


Šef SDP-a kazao je kako je jasno da su Predsjednica, premijer i ministar obrane bili upozoreni na vrijeme te su "lagali da non-paper ne postoji".

Vezani članci Sukobu Palestine i Izraela ne nazire se kraj - 3 Netanyahu kaže da sukob s Palestinom još nije gotov: "Plaćaju i nastavit će skupo plaćati zbog toga" Nastavlja se sukob Palestine i Izraela Tko može profitirati od sukoba u Izraelu? "U trenutku kada je buknuo požar, vlada promjene je umrla"

"Obrambena sposobnost Hrvatske dovedena je u pitanje i netko mora odgovarati. SDP će tražiti plenarnu raspravu o ovoj temi", kazao je Bernardić.

SDP-ovac Franko Vidović kazao je da je cijeli postupak bio netransparentan. 

"Forsiranjem izraelske ponude ugrožena je sigurnost Hrvatske. Izraelci nemaju nikakvu odgovornost za odabir ponuda koji je izvršilo hrvatsko povjerenstvo. Država Izrael nema nikakvu odgovornost", rekao je Vidović. 

Bernardić se osvrnuo i na situaciju s INA-om te pozvao premijera da odgovori je li zatvaranje rafinerije u Sisku posljedica njegova dogovora s Viktorom Orbanom. 

"Ovdje se radi o izdaji nacionalnih interesa", ustvrdio je Bernardić.

Predsjednik SDP-a iskoristio je priliku i kako bi prokomentirao neustavnu proslavu dana Republike Srpske.

"Toliko o brizi za cjelovitosti BiH. Na proslavi je bio predsjednik HDZ-a BiH", rekao je Bernardić.