Obavijesti Video Pretražite Navigacija
šefica savjeta za kulturu SDP-a

Davor Bernardić: "Ne prihvaćam ostavku Snježane Banović"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Snježana Banović objavila da podnosi ostavku na mjesto predsjednice Savjeta za kulturu SDP-a, Davor Bernardić kazao je da njezinu ostavku ne prihvaća.

"SDP kao demokratska stranka cijeni drugo i drugačije mišljenje, pa tako i u ovom slučaju mišljenje gđe Banović, koje je ponekad i u nekim svojim dijelovima u suprotnosti s mišljenjem i službenim stavom stranke.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

Žao mi je što je gđa. Banović dala ostavku na mjesto predsjednice Savjeta za kulturu SDP-a, i ja osobno ne prihvaćam tu ostavku jer smatram da nam gđa Banović svojim radom, iskustvom, znanjem i idejama itekako može pomoći.

No, odluka je na njoj samoj.

Cijenim također sve konstruktivne prijedloge, inicijative i rješenja koja imaju za cilj dodatno jačanje stranke i društva u cjelini, pa tako i njene prijedloge. Moramo biti svjesni činjenice da ponekad put od ideje do realizacije i nije tako jednostavan, te se rezultati ne mogu očekivati preko noći.

Smatram da je danas stranka na dobrom putu, uz sve teškoće s kojima se susrećemo. To je pokazao i ogulinski sastanak. Kao što je već poznato, SDP je stranka koja ima nultu stopu tolerancije prema nasilju nad ženama. Tako će biti i ubuduće. U slučaju koji se spominjao, nije postojao razlog za takvom ishitrenom, oštrom i nedobronamjernom reakcijom prema g. Lalovcu, jer je protiv njega odbačena prijava za obiteljsko nasilje od strane nadležnih institucija, te je predmet i službeno zatvoren.“, navodi Bernardić u izjavi za N1 televiziju.

Podsjetimo, Snježana Banović podnijela je ostavku na mjesto predsjednice Savjeta za kulturu i članice Središnjega savjeta SDP-a nakon što su dan ranije na sjednici Kluba zastupnika kritizirali njezinu objavu na Twitteru da je potpredsjednik SDP-a Boris Lalovac "dokazani zlostavljač žena", pa je pitala "u čemu je razlika između njega i HDZ-ova Tomaševića".

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene