Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Chat na Dnevnik.hr

'Kuću sam izgradio jer su me na to nagovorila djeca'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Darko Milinović, bivši ministar zdravstva, zamjenik predsjednice HDZ-a i jedan od pretendenata za čelno mjesto te stranke, gost je chata na Cvjetnom trgu.

U posljednje vrijeme mnoge zanima kako se kandidat za predsjednika najveće oporbene stranke u Hrvatskj koristi engelskim jezikom. 'Idem gotovo svakodnevno na engleski i usavršavam ga. Moj engleski je dobar, Ivica Račan je govorio engleski kao i ja, a govorim taj jezik bolje od Stipe Mesića', rekao je Milinović i progovorio na tom jeziku. Na engleskom je ispričao jedan lapsus koji mu se dogodio tijekom konferencije za novinare.

Pročitajte i ovo Ivan Penava i Darko Milinović - 2 Pregovori u tijeku Sprema se nova koalicija? Dva bivša HDZ-ovca uhvaćeni na piću, evo što Milinović kaže o mogućem udruživanju Darko Milinović otkrio da je zabunom kupio cipele karticom Ministarstva Podcast Krešendo Bivši ministar prvi put otkrio zašto je mogao ostati bez fotelje: ''To sad mogu pričat... al' sam drhćao godinu dana zbog toga''

A kakav je njegov stav o gay prideu? 'Moja djeca ne idu na gay pride, jer živim u tradicionalnoj obitelji. Oni ne bi išli na gay pride, ali da to žele ja im to ne bih branio', rekao je Milinović na pitanje o gay prideu.

Ministar zdravlja koji je preuzeo resor od Milinovića rekao je da je Milinović lažirao financijski izvještaj iz zdravstva, a Milinović je to opovrgao. 'S takvim dezinformacijama želi prikriti loše stvari koje sam radi. Ostao je, na primjer, bez milijardu kuna. Zdravstvo je napravilo novi dug u tri mjeseca. Ako bolnice u tri mjeseca ostaju bez određene svote novca, to se mora odraziti na nivo usluge bolnice', kaže Milinović.

HDZ nije imao viziju kako izaći na prošle izbore, zato je SDP bolji od HDZ-a, smatra Milinović. Na pitanje je li ga sram kad gleda što se događa u HDZ-u?, rekao je: Nije me sram jer nisam učesnik tih podmetanja. Nastojim voditi svoju kampanju za, a ne protiv. Smatram da ga mogu voditi bolje od Jadranke Kosor.

'Zoran Milanović bio je eksperiment SDP-a, ali nije vodio ni temeljni ogranak SDP-a i zbog tog neiskustva 2007. gotovo dobivene izbore je izgubio. Ja apsolutno poznajem način djelovanja i infrastrukturu stranke. Najbitnije je da sam pobijedio i u svim svojim političkim utakmicama do sada. Moja izborna jedinica ima najbolji rezultat. HDZ-u treba pobjednički mentalitet. Da smatram da je Jadranka Kosor dobra šefica, ne bi se kandidirao za predsjednika HDZ-a', kaže Milinović.

'Svi smo krvavi ispod kože i kritike štrecnu. Kad sam formirao stožer, rekao sam im da prate kritike i komentare i da me na negativne upozoravaju. Iskorištavam ih da popravim svoj rad', rekao je Milinović te dodao da mu na nedostatke koje treba popraviti ukazuju i djeca.

'Djeca su mi napisala pismo u kojem su mi napisali da žele da im izgradim kuću jer im je dosta da nas petero spava u istoj sobi', odgovorio je na pitanje o kući koju je nedavno izgradio, a koja je podigla puno prašine i slovi kao 'najveća kuća u Lici'. Kazao je kako ima četiri sobe, 'za svako dijete po jednu i jedna za mene i suprugu. Izvana izgleda velika, ali to nije. '

'Naše su plaće u usporedbi s ostatkom Hrvatske izuzetno dobre i zato smo supruga i ja mogli dobiti milijun kuna kredita koje smo podigli za kući, a mogli smo prije toga i uštedjeti', rekao je Milinović.

>> EKSKLUZIVNO: Evo kako Bandić dogovara zapošljavanje!

>> Bandić na chatu na špici: Ja sam izmislio klupicu i pivicu uz roštilj!

Na kraju chata, Milinović je počastio voditeljicu sladoledom.' Ja inače volim slatkiše, volim sladoled od čokolade i vanilije. Predsjendik HDZ-a mora biti tradicionalan', zaključio je Milinović.

Cijeli chat s Darkom Milinovićem možete pogledati u priloženom videu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene