Dario Juričan napisao je na društvenoj mreži "ljubavno pismo Bernardiću" u kojem ga proziva zbog njegova prijatelja koji je imao kućicu na Adventu na Trgu bana Jelačića.

Galerija


Dario Juričan na Facebooku je objavio ljubavno pismo upućeno šefu SDP-a Davoru Bernardiću. U pismu navodi da je Bernardićev dobar prijatelj, inače glavni tajnik stranke Bandić Milan 365 - stranke rada i solidarnosti Dalibor Bastalec, tijekom Adventa na zagrebačkom glavnom trgu na ime svoje sestre imao kućicu.

Vezani članci Dario Juričan osnovao tvrtku Dario Juričan osnovao tvrtku Milan Bandić usluge protuusluge j.d.o.o.: Nudi eskort-usluge, farbanje tunela, zlatne WC-e Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) Bernardić prozvao Pupovca: "Umjesto da štiti Srbe u Hrvatskoj, štiti zapravo HDZ"

Juričan piše da je izabrani predsjednik Zoran Milanović kazao za Advent da je "čista korupcija", a Bernardić je istovremeno u medijima pričao o antikorupciji. Spominje i nemali porezni dug koji, kako tvrdi, Bastalec ima prema Republici Hrvatskoj.

Bernardiću se u pismu obraća s "caru nečinjenja i kralju statusa quo" i od njega traži otvaranje Kina Europa te mu poručuje da će, ako se to ne dogodi, biti gotovo: "Ide Milan Bandić, a ideš bogme i ti."

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras kazao je da Juričanovo pismo nije vidio. "Volio bih pročitati pismo pa komentirati. Nisam pročitao pismo. Inače, za razliku od nekih, ovo što gospodin Juričan radi u Gradu Zagrebu i Hrvatskoj korisno je za naše društvo, on na slikovit način pokazuje paradokse gradskog upravljanja, upravljanja Gradom Zagrebom", objasnio je.

Juričanovo pismo upućeno Bernardiću prenosimo u cijelosti.

"Ljubavno pismo Davoru Bernardiću Beri
Ja ću te odmah zvati - Bero.
Ne zato jer smo prijatelji, već stoga što već godinama pratim tvoj promišljeni rad, tvoje majstorije.
Bero, ja ću odmah o Adventu. Ne da mi mira.

Obojica znamo da je tvoj dobri prijatelj Dalibor Bastalec, onaj kojem dolaziš na godišnjice DVD-a Blaškovec i kojem, zajedno s Milanom Bandićem, uveličavaš rođendane, imao upravo na glavnom zagrebačkom trgu u vrijeme Adventa jednu lijepu kućicu. Nije naravno ta kućica bila na Daliborovo ime, već na ime njegove sestre, ali ti dobro znaš kako to ide, Bero, jer si već godinama okružen ljudima iz takvog miljea, još otkako ti je Milan bio mentor u SDP-u. Imali su Bastaleci svoju kobasico-kućicu i prošle godine na istom mjestu, samo je pozadinska tvrtka bila druga.

Sad sam ja tu malo zbunjen, moj Bero. Zoran Milanović, izabrani predsjednik, kaže da je Advent 'čista korupcija', a tvoj dobri prijatelj Bastalec istovremeno je držao kobasico-kućicu na zapadnom dijelu Trga bana Jelačića, namijenjenom isključivo obrtnicima s rukotvorinama. Ti, Bero, pritom valjaš po medijima priču o antikorupciji: 'Antikorupcijski savez je potreba osiguranja svijesti da se u Hrvatskoj aktivno moramo boriti protiv korupcije svim sredstvima.'

Kome ti lažeš, Bero?
Ili možda želiš reći da nas retorički obmanjuje Zoran Milanović?
Ili tvoj SDP, koji je u Skupštini grada Zagreba od Bandića tražio izvješće o Adventu?

Sad tu, Bero, nešto ne razumijem. Ti si naime predsjednik SDP-a, a tvoj dobri prijatelj Dalibor Bastalec je glavni tajnik stranke Bandić Milan 365 – stranke rada i solidarnosti. Istog onog Bandića koji vam ne želi dati izvješće o Adventu, a izabrani predsjednik Milanović označava ga kao žarište korupcije...

Bastalec je ujedno, kako i doliči takvom jednom ugledniku, predsjednik župnog pastoralnog vijeća u Župi sv. Benedikta u Blaškovcu, kojoj je, ne budi mu teško, Milan Bandić asfaltirao parkiralište, pa čak i došao na svečano otvaranje. Na otvaranje parkinga!
Kao takav jedan uglednik, tvoj pajdo Bastalec, naravno, ima i nemali porezni dug prema Republici Hrvatskoj, od 2.130.210,84 kuna.

Mene nije briga s kime tikve sadiš, caru nečinjenja i kralju statusa quo, ali imam prijedlog kako ćeš se iskupiti:
Želim da odeš do svog prijatelja, Bandićeva operativca Bastaleca, da mu čvrsto stegneš jaja, da poplave ako treba, i objasniš mu da je 8. 4. 1925. po ljubavi dobročinitelja Müllera u Varšavskoj ulici u Zagrebu otvoreno Kino Europa te da ga 8. 4. 2020. ima ponovno otvoriti. Obojica znamo da je to kino vaš prijatelj Bandić bezrazložno dao zatvoriti, bez plana. Kino nije ni u kakvom postupku obnove niti su za njega predviđena renovacijska sredstva u 2020.
Ti ćeš ga gledati ravno u oči, a on će znati što mu je činiti.
Ako Kino Europa ne bude otvoreno 8. 4. 2020. za premijeru jednog filma, onda je, Bero moj - gotovo.
Ide Milan Bandić, a ideš bogme i ti.
Dario Juričan, gradonačelnik svemira", napisao je na Facebooku.