Otkako postoji, projekt Brijuni rivijera, neprestano nailazi na probleme.


Od toga da Vlada nema uopće sluha za njega do teškog privlačenja investitora zbog proglašenja kulturnim dobrom cijelog područja.

Vezani članci Slika nije dostupna USKOK podignuo optužnicu protiv istarskog političara: "Koristeći stranački autoritet zatražio od ravnatelja da primi dvije osobe koje ne ispunjavaju uvjete" Slika nije dostupna Potpisan sporazum o projektu Brijuni rivijera: 'Jakovčićev postupak je ljudski i politički razumljiv'

Međutim, dobra vijest je da se na lokaciji Sveta Katarina - Monumenti uskoro počinje graditi. O projektu vrijednom 60 milijuna eura samo za Novu TV govorio je njegov koncesionar, poduzetnik Danko Končar.

Realizacija nije jednostavna

Realizacija nije jednostavna, ali je moguća. Projekt Brijuni Rivijera, poznatom je poduzetniku, kaže, prirastao srcu. Odustati, unatoč svim dosadašnjim problemima, neće.

„Nisam očekivao, a sad kad sam se već u to upetljao sad nemam namjeru da odustanem. Da bi se moglo brže raditi moglo bi se, ali to nam nije neka baš odlika društva, da smo brzi“, kaže Danko Končar.

Projekt Katarina Monumenti napokon je u završnoj fazi. Skupljaju se suglasnosti za građevinsku dozvolu za prvu etapu prve faze izgradnje.

„Ja sam sam sebi bio obećao da će za svibanj ove godine marina ili dio marine biti u funkciji; međutim nije, ali ja se nadam da sljedeće godine ima šanse da marina dođe u funkciju“, kaže Končar.

Šest godina, četiri Vlade, tri promjene zakonskih regulativa.

„2011. je raspisan natječaj za nešto što nije bilo kulturno dobro, rokovi su postavljeni za nešto što nije bilo kulturno dobro, postalo je nakon par mjeseci kulturno dobro. Nitko nije tada pomaknuo rokove i počele su se stvari samo komplicirati“, kaže Barbara Peruško, voditeljica projekta Sveta Katarina i Monumenti.

Prvi bageri u travnju

Prvi bageri očekuju se u travnju. Ishođena lokacijska dozvola vrijedi isključivo za pomorsko dobro.

„Imamo dvije luke nautičkog turizma - prva je više morska marina gdje imamo 450 vezova u moru i manji dio čisto mali dio servisnog dijela s uslužnom zgradom, restoranima, bazenskim kompleksom“, kaže Peruško.

Sama realizacija, tvrdi poduzetnik, vrlo je jednostavna. Obala se neće dirati. Sve je pontonski. Odlična nadopuna marini u Trogiru.

U pripravnosti su i obećavana nova radna mjesta. Cijeli kompleks uz još jednu suhu marinu, hotel, rezidencijalni dio i javni sadržaj trebao bi biti gotov do kraja 2020. No to je tek jedna od brojnih neiskorištenih vojnih lokacija. Na naše upite ministarstvu o budućnosti preostalih lokacija, odgovore nismo dobili.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju