Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U nekoliko gradova Osječko-baranjske županije održavaju se sajmovi turizma. Sudeći po onome u Belom Manastiru, turistička budućnost istoka Hrvatske je zajamčena.


Zarzlali su konji, potekla je pjesma... Sve u cilju promocije kontinentalnog turizma. Da bi privukli turiste samo treba oživjeti vlastitu tradiciju.

Vezani članci Sanja Živanović - 2 Pohvalili se da su u srpnju bili najbolji otok na Kvarneru: "Ako netko sada dođe, teško će do kreveta" Turisti u zračnoj luci Ministar o mjerama i koroni: ''Možemo s optimizmom gledati na budućnost''

>> Gosti hrle na istok zemlje: Turistički bum u Slavoniji

Interes za kupnju tradicionalnih proizvoda sve je veći, a našao se tu i pokoji šaljivi detalj iz seoskog života, poput poljskog WC-a koji je postao - suvenir. 

Razloga za nazdravljanje imaju i vinari. Udruženi su izašli na tržište i to im se isplatilo. 'Idu definitivno bolji dani za Baranju', kazao je vinar Igor Dejak.

Bolje dane za turizam trebali bi osigurati i ovakvi sajmovi. 'Odaziv je odličan, iz godine u godinu sve više i više. To se vidi i po brojkama dolazaka i brojkama noćenja', sretan je direktor TZ Baranje Nenad Bračun.

U turističkoj ponudi uživaju i domaći, a zadovljni će sigurno biti i turisti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.