Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekuje se brojni gosti

Dani Dioklecijana: Nakon borbi gladijatora, birat će se i carica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Splitu cijela jedna palača nosi muško ime, ono cara Dioklecijana! Bio je progonitelj Kršćana, no i reformator, pa Split već tradicionalno slavi Dane Dioklecijana.

Svi gosti moći će se uistinu zabaviti i uživati u postrojavanju rimskih legija, borbama gladijatora, antičkoj hrani i koncertima. Očekuje se i nova carica.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Splitu Bliže se europski izbori Plenković u Splitu: "Naši partneri malo su desniji od onoga što mi reprezentiramo" Ilustracija Povezani s "podruzetnikom" Detelji velike akcije USKOK-a: Uigrani narko kartel u Hrvatsku prokrijumčario stotine tona droge

'Večeras od spektakularnog otvaranja, preko borbe gladijatora preko postrojavanja legija pa sve do opernih arija na Rivi, sutradan s koncertom Two cellos, u svakom slučaju sutra očekujemo i našu novu caricu', ispričao je Vedran Matošić, turistička zajednica grada Splita.

>> Anamarija Asanović će četiri dana biti supruga cara Dioklecijana!

A to bi trebala biti zlatna olimpijka Sandra Perković. U muzeju grada Splita građanima su pokušali približiti lik još uvijek kontroverznog cara.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene