Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve teža situacija

Današnji mladi Hrvati živjet će lošije od svojih roditelja...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najnovije istraživanje o životu mladih ljudi u Hrvatskoj kaže da će u prosjeku živjeti lošije nego što su živjeli njihovi roditelji. Sigurno je da će se to više osjetiti u krizom pogođenijim područjima. Takav je i Split.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji po zadnjoj statistici za ožujak registrirano je 50.000 nezaposlenih. Za usporedbu, po broju stanovnika pet puta veći grad Zagreb i Zagrebačka županija imaju 67.000 nezaposlenih. Znamo za seriju propalih splitskih poduzeća. Kao da je simbol svega i nautički sajam u Splitu koji je daleko lošiji nego prethodnih godina.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih Zoran Milanović u Splitu - 3 u Splitu FOTO Osvanuli uvredljivi grafiti na račun Milanovića: "Dođi u Split ako smiješ, ruska prostitutko"

Institut za društvena istraživanja ističe kako će mladi u Hrvatskoj od roditelja malo toga nasljediti jer su starije generacije već naveliko počele rasprodavati ono što su uspjeli uštedjeti - vikendice pa i stanove. Mladi danas teško mogu kupiti nekretninu i osigurati svojoj djeci siguran dom.

>> Opasnost od siromaštva prijeti svakom petom Hrvatu!

Tko nema obiteljske zalihe jednostavno je u 20 posto siromašnih. Skupe brodove i automobile na sajmu mogu samo razgledati kroz ogradu. Kerum tvrdi da je za Split napravio čudo, no obećane ulagače nije uspio dovesti ni blizu. SDP planira puno hotela i biznis uz mlade. Nezavisne liste ističu razvoj informatičke industrije, filmska studija, parkirališta...

Znaju dobro i kako do novca iz EU fondova. 'Za pametne ljude i pametni grad. Mislimo da Split može povući milijardu eura u 4 godine', rekao je Ranko Milić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene