Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najnovije istraživanje o životu mladih ljudi u Hrvatskoj kaže da će u prosjeku živjeti lošije nego što su živjeli njihovi roditelji. Sigurno je da će se to više osjetiti u krizom pogođenijim područjima. Takav je i Split.


U Splitsko-dalmatinskoj županiji po zadnjoj statistici za ožujak registrirano je 50.000 nezaposlenih. Za usporedbu, po broju stanovnika pet puta veći grad Zagreb i Zagrebačka županija imaju 67.000 nezaposlenih. Znamo za seriju propalih splitskih poduzeća. Kao da je simbol svega i nautički sajam u Splitu koji je daleko lošiji nego prethodnih godina.

Vezani članci Klapa Rišpet Publika ne prestaje pokazivati interes za koncert klape Rišpet u splitskom Spaladiumu Općinski sud u Splitu Udruga pred sudom: Upozorili na moguće sumnjive radnje u Domu zdravlja

Institut za društvena istraživanja ističe kako će mladi u Hrvatskoj od roditelja malo toga nasljediti jer su starije generacije već naveliko počele rasprodavati ono što su uspjeli uštedjeti - vikendice pa i stanove. Mladi danas teško mogu kupiti nekretninu i osigurati svojoj djeci siguran dom.

>> Opasnost od siromaštva prijeti svakom petom Hrvatu!

Tko nema obiteljske zalihe jednostavno je u 20 posto siromašnih. Skupe brodove i automobile na sajmu mogu samo razgledati kroz ogradu. Kerum tvrdi da je za Split napravio čudo, no obećane ulagače nije uspio dovesti ni blizu. SDP planira puno hotela i biznis uz mlade. Nezavisne liste ističu razvoj informatičke industrije, filmska studija, parkirališta...

Znaju dobro i kako do novca iz EU fondova. 'Za pametne ljude i pametni grad. Mislimo da Split može povući milijardu eura u 4 godine', rekao je Ranko Milić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook