Rojs je nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora, koji se mijenja u rad rad za opće dobro.


Ljubo Ćesić Rojs je na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora za slučaj "Hrvatski Dragovoljac" i otpis tri milijuna kuna duga, dok je oslobođen optužbe da je bez ovlasti zapovjedio izdavanje cigareta, plastičnih čaša i druge potrošne robe vrijedne 2,3 milijuna kuna 66. pukovniji koja službeno nije bila u sastavu HV-a.

Vezani članci Droga - 1 Afera koju je otkrio Dnevnik Nove TV dobila je nastavak, ali nitko ne nudi odgovor na bitno pitanje - kako je droga završila u rukama vojnika? Mario Banožić Ministar Banožić o tragedijama u vojsci: "Uložit ćemo sve napore u prevenciju nesretnih događaja"

Zatvorsku kaznu odradit će radom za opće dobro, odredio je sud, a Rojs je najavio kako će se žaliti na presudu.

'Ne mogu me osuditi koliko ja njima mogu oprostiti, moje srce samo zna praštati i ljubiti, prema tome ja stojički podnosim sve, a 17 godina nije lako hodati po sudovima i sve ostalo, ja sam izdržao, izdržat ću i dalje', rekao je Ljubo Ćesić Rojs.

'Sud je presudu donio, mi ćemo se naravno žaliti, tim više, što imamo više pravnih i činjeničnih elemenata da gospodin Ljubo Česić nije počinio kazneno djelo za koje je osuđen', rekao je njegov odvjetnik Željko Olujić.

U očekivanju nepravomoćne presude zbog navodne zlouporabe kojima je Ministarstvo obrane prije 18 godina oštetio za više od pet milijuna kuna, bivši saborski zastupnik i pomoćnik ministra obrane, umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs, na sud je stigao dobro raspoložen.

Rojs je u zgradi suda i zapjevao, spominjući Gojka Šuška i Franju Tuđmana pa su ga pravosudni policajci morali stišavati. Pokazivao je i fotografije starih prijatelja te rekao kako ih se ne kani odreći.

Nakon petogodišnjega postupka Ćesić je u veljači 2009. pred zagrebačkim Županijskim sudom oslobođen tih optužbi, ali je Vrhovni sud, zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, slučaj ponovno vratio na Županijski sud.

'Nisam kriv za nestanak 5 milijuna kuna iz MORH-a!'

Ćesića se tereti se da je kao pomoćnik ministra obrane i načelnik Sektora za gospodarenje nogometnom klubu "Hrvatski dragovoljac" otpisao tri milijuna kuna duga, te da je bez ovlasti zapovijedio izdavanje cigareta, plastičnih čaša i druge potrošne robe vrijedne 2,3 milijuna kuna 66. pukovniji koja službeno nije bila u sastavu HV-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook