Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više stotina ljudi i poklonika Mate Parlova okupilo se u velikoj dvorani Doma branitelja u Puli na komemoraciji u povodu smrti te boksačke športske legende.


Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac je, obrativši se skupu, rekao kako se u Pulu došao pokloniti nadasve čovjeku i humanistu Mati Parlovu, koji je osim osvajanja svih mogućih športskih odličja i uspjeha bio i ostao vertikalom športa, morala i ljudskosti.

Vezani članci Slika nije dostupna Veliki glazbeni spektakl u CLUBU ROKU povodom otvorenja nove klupske sezone! Slika nije dostupna Kako dirljivo - Donosimo najsretnije trenutke popularne serije!

"Nema sumnje kako će Mate Parlov ostati nadahnuće mladima, a njegova skromnost i poimanje morala i mene je na trenutak posramilo kad sam ga posjetio dok se liječio u Zagrebu", priznao je ministar, dodavši kako se Parlov "rado brinuo za druge, ali ne i za sebe.

Ministar je najavio kako će biti utemeljena najveća športska nagrada u Hrvatskoj, koja će nositi ime Mate Parlova. Dodao je kako osvajač te nagrade mora biti osoba izvanrednih moralnih i ljudskih načela.

U ime Hrvatskog olimpijskog odbora skupu se obratio potpredsjednik HOO-a Luciano Sušanj, rekavši kako je smrću Mate Parlova Hrvatska izgubila svoga najvećeg športskog idola, uzora i ideju vodilju svim hrvatskim športašima. "Parlov će ostati zapamćen ne samo po svjetskim športskim upjesima već i po svojoj ljudskosti, humanosti i dobroti", zaključio je Sušanj.

Izaslanik Predsjednika Republike pulski gradonačelnik Boris Miletić kazao je kako se "Pula oprašta od dijela sebe i dijela svog identiteta". "Uvjeren sam kako će mu se Pula znati odužiti dajući njegovo ime pulskom Domu sportova te jednom od trgova i ulica", poručio je Miletić.

U ime športskih novinara i Hrvatskog radija od Parlova se oprostio i novinar Fredi Kramer, naglasivši kako je Parlov i u ringu bio velik čovjek jer je, kako je kazao, "protivnike pobjeđivao zahvaljujući vrhunskoj tehnici, pazeći pritom da ih ne ozlijedi".

Nakon komemorativnog skupa dug je bio red onih koji su željeli izraziti tugu zbog prerana odlaska Mate Parlova, upisujući se u knjigu sućuti.

Posljednji ispraćaj Mate Parlova bit će popodne na pulskom gradskom groblju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju