Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od melanoma godišnje oboli oko 500 Hrvata

'Dan otvorenih vrata' u dermatološkim ordinacijama diljem Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od melanoma i drugih zloćudnih tumora kože u Hrvatskoj oboli više od 500 ljudi na godinu. Posebno zabrinjava što se melanom najčešće otkriva tek u uznapredovaloj fazi, jer ga je teško razlikovati od običnog madeža.

Danas je stoga održan 'Dan otvorenih vrata' u dermatološkim ordinacijama diljem Hrvatske, gdje su građani imali prigodu obaviti besplatan preventivan pregled kože. U javno-preventivnu akciju Ministarstva zdravstva uključeno je 47 hrvatskih bolnica. Liječnici upozoravaju da su UV zrake neprijatelj kože broj 1. 

Pročitajte i ovo Karcinom mokraćnog mjehura - 2 Najveći trend porasta U Hrvatskoj jako raste smrtnost od jedne vrste karcinoma: "To je igra dokazivanja koliko zapravo želite živjeti" Slika nije dostupna Kloniranim stanicama izliječili rak

'Cilj projekta je prevencija, informiranje i obrazovanje. Izlagat suncu se može do 10 sati ujutro i popodne nakon 17 sati. Ako se mora biti na suncu onda obavezno koristite zaštitne kreme', kazao je dr. Zoran Suvaljko iz vukovarske Opće bolnice.



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene