U Zagrebu se obilježava 27. obljetnica Hrvatske vojske, ustrojavanja hrvatskih Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske.

Galerija


Za sve koji su život dali za hrvatsku slobodu, vijence je na Mirogoju položio vojni vrh. Ministar Krstičević stigao je s porukama ponosa. "Ogromna žrtva je plaćena za hrvatsku slobodu i naša zadaća, obaveza, upravo čuvati te vrijednosti Domovinskog rata" poručio je.

Vezani članci Pripadnici HOS-a koji su došli na obilježavanje Maslenice u Zadru dali izjavu iza medije Oglasili se predstavnici HOS-a: "Sramota da predsjednika nije bilo! Mi ćemo biti u svakom protokolu" Obilježavanje VRO Maslenica Na današnji dan prije 28 godina počela je VRO Maslenica, u kojoj su opet spojeni sjever i jug Hrvatske

Osim vojnih helikoptera, kamiona, amfibija i minobacača, građani su upoznali i samoodrživi ekspedicijski vojni kamp. A onime što im je vojska danas prikazala, najviše oduševljeni oni najmlađi.

Svi koji su stigli na Jarun, imali su danas i omiljeno vojničko jelo. Bez porcije graha nije se išlo kući.

Od 18:30 na Jarunu se odvijao prigodni program koji će počeo ispaljivanjem počasnih plotuna, a nastavilo se padobranskim skokovima, vojno-akrobatskim programom Počasno-zaštitne bojne, pokaznom vježbom Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Zapovjedništva specijalnih snaga te preletom MiG-21 i nastupom akrobatske grupe "Krila Oluje".

Na prigodnom programu nazočila je i predsjednica Republike i vrhovna zapovjednice Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević te mnogi visoki časnici.

Za Dnevnik Nove TV sve je pratio reporter Domagoj Mikić. 

"Završio je prigodni program. Građani su mogli uživati u pokaznim vježbama Hrvatske kopnene vojske, ratnog zrakoplovstva, zapovjedništva specijalnih snaga. Građani su mogli vidjeti i kako izgleda rješavanje talačke krize, neutralizacija terorističke skupine. Mogli su vidjeti i padobranske skokove, bio je tu i prelet MIG-a 21. U Ministarstvu obrane zadovoljni su s posjećenošću. Neke procjene kažu kako je danas na Jarun stiglo oko 10 tisuća ljudi, među kojima je i Vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović i ministar obrane Damir Krstičević. Ono što treba, u svakom slučaju, za kraj dodati da su brojne ovacije dobili pripadnici akrobatske skupine "Krila Oluje" izvjestio je Mikić. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr