Obavijesti Video Pretražite Navigacija
27 godina oružanih snaga

Na zagrebačkom Jarunu vojska je pokazala što zna i posjeduje; preleti MiG-ova, skokovi padobranaca, nastup Krila Oluje...

Helikopter na Jarunu (Foto: Dnevnik.hr)
Helikopter na Jarunu (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Helikopter na Jarunu (Foto: Dnevnik.hr) Helikopter na Jarunu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Specijalci na Jarunu (Foto: Dnevnik.hr) Specijalci na Jarunu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Padobranac na Jarunu (Foto: Dnevnik.hr) Padobranac na Jarunu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Predaja zastave predsjednici na Jarunu (Foto: Dnevnik.hr) Predaja zastave predsjednici na Jarunu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Plotuni na Jarunu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
U Zagrebu se obilježava 27. obljetnica Hrvatske vojske, ustrojavanja hrvatskih Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske.

Za sve koji su život dali za hrvatsku slobodu, vijence je na Mirogoju položio vojni vrh. Ministar Krstičević stigao je s porukama ponosa. "Ogromna žrtva je plaćena za hrvatsku slobodu i naša zadaća, obaveza, upravo čuvati te vrijednosti Domovinskog rata" poručio je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POVODOM DANA ORUŽANIH SNAGA RH VIDEO Oni su jedna od najomiljenijih vojnih ''jedinica'': U njihovoj blizini nije pametno nešto skrivati Dino Goleš Razgledavali opremu Na Jarunu slavlje na vrhuncu: Građani oduševljeni, ali jedan je primjerak najviše privukao njihovu pažnju

Osim vojnih helikoptera, kamiona, amfibija i minobacača, građani su upoznali i samoodrživi ekspedicijski vojni kamp. A onime što im je vojska danas prikazala, najviše oduševljeni oni najmlađi.

Svi koji su stigli na Jarun, imali su danas i omiljeno vojničko jelo. Bez porcije graha nije se išlo kući.

Od 18:30 na Jarunu se odvijao prigodni program koji će počeo ispaljivanjem počasnih plotuna, a nastavilo se padobranskim skokovima, vojno-akrobatskim programom Počasno-zaštitne bojne, pokaznom vježbom Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Zapovjedništva specijalnih snaga te preletom MiG-21 i nastupom akrobatske grupe "Krila Oluje".

Na prigodnom programu nazočila je i predsjednica Republike i vrhovna zapovjednice Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević te mnogi visoki časnici.

Za Dnevnik Nove TV sve je pratio reporter Domagoj Mikić. 

"Završio je prigodni program. Građani su mogli uživati u pokaznim vježbama Hrvatske kopnene vojske, ratnog zrakoplovstva, zapovjedništva specijalnih snaga. Građani su mogli vidjeti i kako izgleda rješavanje talačke krize, neutralizacija terorističke skupine. Mogli su vidjeti i padobranske skokove, bio je tu i prelet MIG-a 21. U Ministarstvu obrane zadovoljni su s posjećenošću. Neke procjene kažu kako je danas na Jarun stiglo oko 10 tisuća ljudi, među kojima je i Vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović i ministar obrane Damir Krstičević. Ono što treba, u svakom slučaju, za kraj dodati da su brojne ovacije dobili pripadnici akrobatske skupine "Krila Oluje" izvjestio je Mikić. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene