Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv crne statistike

Dan mimoza: I Nova TV podržala akciju borbe protiv raka dojke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački Cvjetni trg danas je bio u znaku mimoza. Organizatori, Hrvatski forum protiv raka dojke Europa Donna i Hrvatska udruga za bolesti štitnjače, Danima mimoza podsjećaju koliko su važni redoviti pregledi.

Pridružili su se brojni građani, političari, osobe iz javnog života. Akciju je podržala i Nova TV.

Pročitajte i ovo Dan narcisa - 1 Prevencija raka dojke Obilježen Dan narcisa, organizirani i pregledi: U posljednjih osam godina smrtnost je pala za 30 posto Parlamentarni izbori 2024. Nova tv d.d. Pravila - Izborna kampanja za izbor zastupnika u Hrvatski sabor

Po statistikama svaka će osma žena u Hrvatskoj dobiti rak dojke. "Na mom primjeru jasno je da se to ne događa nekom drugom. To sam i ja mislila i sreća da sam išla redovito na kontrole i dijagnosticirali su mi rak dojke", kaže 37-godišnja Jelena.

Kupovinom stručka mimoze pomaže se borbi protiv raka dojke, ali i bolesti štitnjače.

"Danas nam žene i dalje dolaze s bolestima koje su u poodmakloj fazi gdje se vrlo malo može napraviti a bolest koja je na vrijeme otkrivena je izlječiva bolest", ističe dr. Vesna Ramljak, predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska.

Žene trebaju biti svjesne mogućnosti pojave bolesti. U Hrvatskoj svaka deseta žena oboli od raka štitnjače, a rak dojke svakog dana odnese dva života.

Inicijativu ove dvije udruge došli su podržati političari, osobe iz javnog života ali i građani. Nisu izostajali ni savjeti, ali onaj najvažniji je da redoviti pregledi spašavaju živote.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene