Vrbanovićev odvjetnik Mate Matić kazao je uoči njegovog povratak u Hrvatsku kako smatra da u novoj Uskokovoj akciji protiv Zdravka Mamića i ostalih Vrbanović ne mora biti uhićen.


Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damir Vrbanović uhićen je u srijedu u zagrebačkoj zračnoj luci zbog novih USKOK-ovih sumnji u korupciju i nezakonitosti za koje se još terete izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić i još tri osobe, javlja Hina.

Vezani članci Slika nije dostupna Uskok podnio žalbu na jamčevine za Mamića i ostale Slika nije dostupna Vrbanović samo za Novu TV komentirao nove okolnosti oko slučaja Mamić

Vrbanović je u zračnu luku stigao čarter letom iz Rostova, gdje je hrvatska nogometna reprezantacija sinoć u prijateljskoj utalmici pobjedila Rusiju. Dočekali su ga policajci u civilu s kojima je otišao nakon preuzimanja prtljage.

Glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak rekao je da nitko iz saveza neće davati službene izjave o uhićenju Vrbanovića te da će eventualne reakcije objaviti na službenoj internetskoj stranici HNS-a.No, član Izvršnog odbora HNS-a Ante Kulušić ocijenio je da je riječ o političkoj odluci donesenoj na dan kada je pao Vukovar i kada je trebalo skrenuti pozornost s obilježavanja tog događaja.

"Treba narodu dati kruha i igara", kazao je Kulušić, dok je direktor svih reprezentacija Zorislav Srebrić samo kratko kazao: "Čestitam, čestitam".

Hrvatski reprezentativci i izbornik Ante Čačić nisu željeli komentirati uhićenje izvršnog direktora HNS-a i bivšeg direktora Dinama. Izjave su davali samo o sinoćnjoj pobjedi nad Rusijom. Predsjednik HNS-a Davor Šuker nije bio u čarter zrakoplovu.

'Vrbanović ne mora biti uhićen'

Mate Matić, odvjetnik izvršnog direktora Hrvatskog nogometnog saveza Damira Vrbanovića, kazao je uoči njegovog povratak u Hrvatsku kako smatra da u novoj Uskokovoj akciji protiv Zdravka Mamića i ostalih Vrbanović ne mora biti uhićen jer je nakon prvog pokretanja istrage položio jamčevinu koja podrazumijeva da će se odazvati svakom pozivu istražitelja.

'Još su neki, zna se koji, tako udruženi pelješili džepove građana'

"Položeno jamstvo je garancija da neće činiti propuste suprotne zakonu", izjavio je Matić Hini. Njegov branjenik doputovao je iz Rostova gdje je hrvatska nogometna reprezantacija igrala utakmicu s Rusijom.

S obzirom na već položenu jamčevinu, uz koju je u srpnju pušten da se brani sa slobode, odvjetnik smatra da Vrbanović ne bi trebao biti ponovno uhićen.

"Prema uobičajenoj proceduri slijedi pretraga njegove kuće te razgovor u policiji i Uskoku", kazao je Matić. Dodao je kako ne zna pojedinosti o posljednjoj Uskokovoj akciji u kojoj su u srijedu ujutro uhićeni Zdravko Mamić i njegov sin Mario te još dvojica osumnjičenika. (Hina/J.K.)