Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog gradnje TE PERUĆA

Dalić izgubila živce zbog Bulja; on odgovorio ''Očito je pogođena meta''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade Martina Dalić bila je vidno uznemirena nakon govora Mira Bulja o termoelektrani na Perući i četničkim spomenicima.

Nakon dvomjesečne ljetne stanke, saborski zastupnici vratili su se u klupe. Aktualnim prijepodnevom koje je počelo himnom u čast braniteljima počelo je redovito jesensko zasjedanje.

Žestoko je zaiskrilo između premijera i oporbe. Vladajući su tražili odgovore o Agrokoru, Ini, obrazovanju, vanjskoj politici, iseljavanju. Nisu izostale ni provokacije, a u jednom trenutku došlo je i do sukoba ministrice Martine Dalić i zastupnika Mira Bulja.

Pročitajte i ovo Armin Hodžić Jedan novi predstavnik Sastali su se predstavnici manjina: "Jedinstveni smo, prioritet nam je boljitak svih građana" Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u

Potpredsjednica Vlade pobijesnila je nakon govora Bulja o termoelektrani na Perući i četničkim spomenicima.

"Termoelektranom se pogoduje stranim investitorima, a plinovi će zagaditi cijelu Cetinsku krajinu", kazao je Bulj

"Moja je djedovina ispod tog jezera, a vi se brinete za za iseljavanja. Može vas biti sram. Ne mogu više slušati ove laži", kazala je vidno uznemirena Dalić odmahujući rukom nakon što joj je Bulj želio predati fotografije.

Bulj je govoreći o termoelektrani kazao kako je to "nasrtaj koji se provodi te je nimalo gori nego što je bio od Ratka Mladića".

Dalić je svoj ispad pojasnila novinarima na saborskom hodniku. "Potrebno je reći dosta manipulaciji činjenicama, širenju informacijama koje nisu točne, korištenju saborske govornice za zbunjivanje javnosti. Ja sam to učinila na taj način jer je politika disciplina u kojoj je potrebno pokazati istinu i pokazati određene emocije. Mi smo ovdje jer nam je stalo do posla kojeg radimo", rekla je Dalić.

Bulja su novinari pitali je li ga iznenadila reakcija Martine Dalić. "Očito je pogođena meta, pa me nije iznenadilo. Sam je položaj otkriven. Kad je bio sukob interesa, to je mala beba za sukob interesa, pa očito takva reakcija", rekao je Bulj.

Na sukob Dalić i Bulja osvrnuo se Krešo Beljak koji je bio na redu za postavljanje pitanja.

"Nisam namjeravao, ali moram reagirati na ovo što je bilo prije. Molim gospodina Plenkovića, pošto je moje pitanje bilo namijenjeno njemu, a ovo je samo konstatacija, da pripremi razdužnicu za gospođu Dalić jer ovakvo ponašanje ministra kojeg su izabrali saborski zastupnici apsolutno nije primjereno. A i nek sama ode, tako se ne može ponašati. Mislim da će gospodin Plenković svojom čvrstom rukom jasno pokazati što misli o takvom ponašanju'', kazao je Beljak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene