Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tuže HAC

Dali zemlju za autocestu, a nitko nije zaposlen na njoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dali smo zemlju, a nismo dobili posao - kažu mještani Zagvozda. Nekoliko njih koji su se nadali zaposlenju na autocesti, odlučili su podignuti kaznenu prijavu protiv Hrvatskih autocesta zbog nezakonitog zapošljavanja. Kroz općinu je prošlo 19 kilometara najnovije dionice autoceste od Splita prema Pločama, no nije zaposlen nitko od lokalnih ljudi.

Peticija broji četrdesetak potpisa, a pokretači poručuju da su tek počeli sakupljati glasove. Ističu da podižu kaznenu prijavu protiv HAC -a jer su zapošljavanja uglavnom obavljena bez natječaja,a mnogi su odbijeni bez valjanog objašnjenja. Nisu htjeli mnogo, nego  biti cestari, vozači, radnici...'Zvali su me na testiranje, ali nitko mi se poslije nije ni javio', kaže jedan mještanin, dok drugi zamjera što se priča o napretku, a zapravo su zemljišta izvlaštena, a plaćeno je jako malo. Bilo je, kažu, i zapošljavanja po političkoj liniji i neki su, kako tvrde, to i priznali.

Pročitajte i ovo Nesreća u Kini 500 spasioca u akciji VIDEO Stravična nesreća: Urušila se autocesta, vozila padala u provaliju, a poginulo je najmanje 19 ljudi Ilustracija Sud odlučio Ante sedam godina nije dolazio na posao, a dobivao je plaću: Tužio firmu nakon što su mu dali otkaz

Autocesta 19 kilometara ide područjem Zagvozda. Tu je odmorište,  Centar za održavanje i kontrolu prometa, naplatne kućice. Zaposleno je stotinjak ljudi, ali svega dvadesetak iz Zagvozda, ističu naši ogorčeni sugovornici. Ivica Dedić ima ekonomski fakultet. No, nije bio dovoljno dobar za naplaćivanje cestarine u  naplatnoj kućici. 'Htio sam raditi kao blagajnik, ali sam odbijen. Jedan od glavnih razloga je što nisam branitelj, ali ja nikako nisam mogao biti branitelj jer sam rođen 1979. godine'.


Otac mu jest bio branitelj, ali izgleda da nisu bili prihvatljivi  ni mnogi branitelji koji su odbijeni. Stoga, u  ovim kišnim danima u zagvoškim kafićima vlada nezadovoljstvo zbog nezapošljavanja u HAC-u i to je glavna tema. Nezadovoljnici traže poništenje provedenih zaposlenja i  nove javne natječaje za radna mjesta. HAC još ne odgovara na njihove zahtjeve.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene