Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hrvatske socijalno-liberalne stranke Darinko Kosor danas se u Koprivnici sastao s gradonačelnikom Zvonimirom Mršićem i s njim razgovarao o planu gradske uprave da se bivša vojarna pretvori u sveučilišni kampus, te je s tim u vezi najavio da će HSLS kao dio vladajuće koalicije pokušati ubrzati taj postupak.


Kosor se s Mršićem sastao uoči večerašnje izborne skupštine koprivničkog HSLS-a. Na novinarski upit što misli o različitim koalicijama HSLS-a na lokalnim razinama, Kosor je odgovorio da središnjica stranke u tome neće ograničavati ogranke, a za koaliciju s HDZ-om na državnoj razini rekao je da funkcionira dobro. Na upit o prijeporima Jadranka Kosor - Darinko Kosor rekao je da je to bila razmjena argumenata i 'sapunica' koja je trajala dva dana. Naglasio je da će HSLS i dalje podupirati sva stajališta koalicije. 'Jučer smo na sastanku predsjedništva stranke potvrdili da ostajemo u koaliciji, iako to nije bilo upitno. Sutra ću i ja popiti kavu s premijerkom, jer koaliciju u svim pogledima čeka najteža godina i svi trebamo pridonijeti rješavanju problema', rekao je Kosor.

'Budiši su se smijali, a sada svi govore o velikoj koaliciji'

Vezani članci Branko Bačić Bačić: "Čvrsto stojimo iza ministra Beroša, niti jedan ministar u posljednjih 20 godina nije se suočio s izazovima s kojima se suočio on" Branko Bačić Bačić nakon sastanka vladajućih: "Dario Hrebak je na sastanku raspravljao o HGK i zadovoljan je"

Kosor se osvrnuo i na povratak Dražena Budiše u stranku, naglasivši da je bivši predsjednik HSLS-a potaknuo temu o velikoj koaliciji te da je među najzaslužnijima za sastanak Jadranke Kosor sa Zoranom Milanovićem. 'Prvo su mu se svi smijali, a sada svi govore o velikoj koaliciji. Budiša neće biti aktivan u vodstvu stranke, nego će mi biti savjetnik, kako smo se i dogovorili. No budućnost stranke nećemo temeljiti na njemu, nego mladim ljudima', rekao je Kosor. Naglasio je kako vjeruje da će HSLS do idućih parlamentarnih izbora po snazi opet biti treća stranka u Hrvatskoj. Na zamolbu da komentira zlouporabe u Podravki te istragu nad Damirom Polančecom, Kosor je kazao da je pravna država počela djelovati te da će krivci biti kažnjeni.

'Mi, političari, o tome ne trebamo suditi, no želimo da se to pitanje riješi, a radna mjesta i tvrtka spasi, jer je država vlasnik četvrtine te tvrtke. Ipak, državu treba maknuti iz vlasničke strukture svih gospodarskih subjekata', rekao je Kosor. Predsjednik koprivničkog ogranka HSLS-a Stjepan Lončar najavio je da će nakon unutarstranačkih izbora biti puno promjena u stranci, ponajprije u izvršnom odboru, jer su u HSLS ušli novi ljudi. Žele da se ogranak probudi iz sna, a glede suradnje s ostalim strankama zanimat će nas samo projekti koji su za dobrobit Koprivnice, odnosno rast zaposlenosti, razvoj školstva te malog gospodarstva, objasnio je Lončar.