Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripreme za izbore

D. Kosor: Nismo tako daleko od Tunisa i Egipta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HSLS je uputio apel političkim strankama i medijima protiv, kako su rekli, govora mržnje u izbornoj godini, i pozvao 'lijevi i desni blok da se svi skupa natječu u prijedlozima mjera izlaska iz gospodarske krize'.

Ne željevši ih izrijekom imenovati, predsjednik HSLS-a Darinko Kosor je rekao kako smo svakodnevno svjedoci  prepucavanja predstavnika dvije najveće političke stranke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kosor odbacio navode 'HSLS ne sudjeluje u pripremi braniteljskih prosvjeda' Slika nije dostupna Ništa od novih ljudi u Vladi D. Kosor: Vladajući i oporba se dodvoravaju biračima

'Jedni prijete onim drugima na vlasti da će ih kada dođu na vlast sve pohapsiti, dok oni koji su na vlasti prijete onima iz oporbe kako će u izbornoj kampanji otkriti neke njihove afere', ustvrdio je Kosor zapitavši se zašto se, ako te afere postoje, ne otkriju odmah te kako je moguće da njima prijete političke stranke, umjesto da one budu pitanje pravosudnih organa.

>> HSLS osudio uhićenje Purde, traže angažman državnog vrha

'Vodeće stranke skreću pozornost s važnih stvari'

'Vraćamo se 10 ili 15 godina unazad u vrijeme u kojem političke stranke prijete, sude, govore o hapšenjima i žele provoditi sve ono za što postoje nezavisna tijela', ocijenio je Kosor.

Ako se takva, kako ju je Kosor nazvao, atmosfera linča nastavi u izbornoj kampanji dvije će najveće stranke - ona koja je danas na vlasti i ona koja je lider oporbe, skretati pozornost sa onih najvažnijih tema, rekao je. 'Vlada, bez obzira što su promijenjeni ministri, ne provodi skoro ni jednu mjeru gospodarskog oporavka, a niti glavna oporbena koalicija nema nikakvih mjera za izlazak iz gospodarske krize. O njima čak ni ne želi govoriti kako se u izbornoj godini ne bi zamjerila određenim socijalnim skupinama', ustvrdio je predsjednik HSLS-a.

Danas imamo 320 tisuća nezaposlenih, a ako se uračunaju i oni koji nisu prijavljeni možda čak i 350 tisuća, rekao je Kosor dodavši kako Hrvatska nije tako daleko kao što mislimo, ni od Grčke i Portugala, a niti od Tunisa i Egipta.(Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene