Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rušenje starih i gradnja novih objekata

Cvjetni: DORH traži inspekcijski nadzor, USKOK istragu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
DORH je od Ministarstva kulture zatražio inspekcijski nadzor radi rušenja starih i gradnje novih objekata na Cvjetnom trgu. USKOK je pak od policije zatražio provođenje kriminalističke istrage.

Državno odvjetništvo je zbog rušenja starih objekata na Cvjetnom trgu i gradnje novih od Ministarstva kulture dodatno zatražilo provođenje cjelovitog inspekcijskog nadzora, a USKOK je na temelju kaznene prijave udruga Zelene akcije i Prava na grad zatražio od policije da provede kriminalističku istragu radi utvrđivanja moguće kaznene odgovornosti pri izdavanju dokumentacije za izgradnju objekta na Cvjetnom trgu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zelena akcija i Pravo na grad Pred Poglavarstvom prosvjedovalo više od 500 aktivista Slika nije dostupna Zgradu označili trakom 'Mjestom zločina' Ministarstvo graditeljstva krivo za rušenje Cvjetnog trga

DORH je na internetskim stranicama izvijestio kako u vezi s rušenjem starih objekata na Cvjetnom trgu i gradnjom novih prikuplja dokumentaciju od grada Zagreba, Gradskog zavoda za zaštitu spomenika i prirode, Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet te od Gradskog poglavarstva, udruge Zelene akcije i mjerodavnih ministarstava.

DORH navodi da su ministarstva kulture te zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva provela inspekcijski nadzor, ali je od Ministarstva kulture radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica dodatno zatražio provođenje cjelovitog inspekcijskog nadzora u vezi sa Zakonom o zaštiti kulturnih dobara i da u tom smislu dopuni svoje izvješće.

USKOK je pak u povodu kaznene prijave zaprimljene 7. travnja 2010. od udruga Zelene akcije i Prava na grad zatražio od Ravnateljstva policije - Uprave kriminalističke policije provođenje kriminalističke istrage radi utvrđivanja moguće kaznene odgovornosti pri izdavanju potrebne dokumentacije za izgradnju objekta na Cvjetnom trgu. DORH navodi da će nakon zaprimanja zatraženog izvješća, zapisnika o pregledima te mišljenja i izvješća policije biti donesena odluka o daljnjem postupanju u tom predmetu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene