Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Antolić zadnji u nizu

Sačekuše, palice i zapaljeni automobili: Nastavljaju se napadi na čelne ljude Dinama

Zapaljen automobil Dinamova direktora (Foto: Dnevnik.hr)
Zapaljen automobil Dinamova direktora (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Zapaljen automobil Dinamova direktora (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Niti brza intervencija zagrebačkih vatrogasaca nije uspjela spasiti automobil direktora sigurnosti zagrebačkog Dinama Krešimira Antolića.

Antolićev automobil u potpunosti je izgorio, policijski je očevid utvrdio kako je riječ o podmetnutom požaru, a zagrebački plavci intenzivno traže osobe koje bi mogle biti dovedene u vezu s podmetanjem požara.

Pročitajte i ovo Suđenje Mamićima - 1 Pitanje isplate novca Šok na suđenju Mamićima, Balaban promijenio iskaz: "Vjerojatno sam nešto pomiješao" Nastavak suđenja Mamićima - 1 Bivši igrači Dinama Nova svjedočenja na suđenju protiv Mamića: "Ne mogu se sjetiti da li je baš bilo tako, ali netko mi je donio novac"

Unatoč brzoj intervenciji vatrogasaca nije bilo spasa ni za automobil koji je bio u blizini Antolićeva vozila. Policija je tijekom jutra završila očevid te poručila kako je isključen tehnički uzrok požara.

Ovo je samo posljednji u nizu napada na neke od čelnih ljudi nogometa.

U rujnu je napadnut i Dinamov trener Mario Cvitanović.

"Dva retardirana idiota"

Antolić tada nije birao riječi o napadačima svog kolege.

"Dva retardirana idiota koji su toliko hrabri da su se zamaskirali i u zasjedi mučki napali jednog čovjeka."

O napadu se tada oglasio i sam Cvitanović.

"Ako hoćeš oduzeti moju strast i ljubav prema nogometu, moju svesrdnu podršku igračima i rezultatu i afirmaciji i uspjehu u nogometu - onda uzmi pištolj i pucaj mi ovdje, bez riječi. (pokazuje na čelu, op.a.). Ja sam završio s ovom temom, ja više neću reći ni riječi", kazao je Cvitanović.

"Čisti terorizam"

Pištolja se nisu libili napadači na Zdravka Mamića koji je propucan tijekom posjeta BIH. Mamić je meta napada bio i u Splitu.

"To je čisti terorizam jer ta baklja, ta raketa kako je uništila auto, tako je mogla uništiti glavu gospodina Prodanovića, mene ili mog vozača... To je čisti huliganizam, pripisivati nekom drugom bi bilo nepošteno i nekorektno", kazao je Zdravko Mamić u svibnju 2016.

Za zagrebačku policiju slučaj napada na trenera Dinama i dalje je aktivan. Najveći je problem u svim slučajevima manjkavost dokaza, ali i svjedoka - tako je teško vjerovati kako će počinitelji i u slučaju s početka priče biti pronađeni.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene