U sklopu projekta Plavi cvijet – Cvit za lipši svit, Zadarski list i Turistička zajednica Zadarske županije dodijelili su Solani Nin priznanje za najbolju turističku ponudu i zanimljivost.


Jedinstveni Muzej soli, Park Solane Nin obogaćen ugroženim vrstama biljnog i životinjskog svijeta te stoljećima čuvana tradicija proizvodnje soli vrhunske kvalitete čine Solanu Nin sada već svjetski poznatom atrakcijom, što potvrđuje i dodijeljeno priznanje.>> Branje soli u Stonu: Običaj je star sedam stoljeća oduševljava turiste!

Vezani članci Prosvjed mještana Rupotine - 3 Mještani Solina nakon prometne nesreće održali prosvjed: "Mi zagovaramo ležeće policajce ili prometne kamere" Marija Krištić i Petar Gizdić - 2 Mariju i Petra zasluženo zovu herojima: ''Mislili smo da će momci izgorjeti. Čupali smo ih, bili su zgnječeni između sjedala..."

'Ovo je samo još jedan od pokazatelja da smo na pravom putu razvoja turističke ponude. Svim našim aktivnostima nastojimo posjetiteljima u pravom svjetlu predstaviti autentičnost i porijeklo naših proizvoda. Rad ljudskih ruku, idealni vremenski uvjeti i mikrolokalitet ovog kraja s bogatom florom i faunom utkani su u svako zrno naše soli. Svakako ćemo se i dalje truditi obogaćivati našu turističku ponudu koja podiže kvalitetu sadržaja, ne samo Solane Nin i kraljevskog grada Nina, već i šire', izjavio je za ovu priliku direktor Solane Nin, Damir Oštrić.Solana Nin je ove sezone zabilježila i rekordne brojke u turističkoj ponudi, te je evidentirano preko 25.000 posjetitelja Muzeju soli. Svojom bogatom turističkom ponudom i već tradicionalnim Festivalom soli, Solana Nin uz kulturnu i povijesnu baštinu, promiče i hrvatsko kulinarstvo, te dokazuje da su tradicija i autohtonost jedne od najvećih vrijednosti s kojima se može konkurirati na turističkom tržištu.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju