U sklopu projekta Plavi cvijet – Cvit za lipši svit, Zadarski list i Turistička zajednica Zadarske županije dodijelili su Solani Nin priznanje za najbolju turističku ponudu i zanimljivost.


Jedinstveni Muzej soli, Park Solane Nin obogaćen ugroženim vrstama biljnog i životinjskog svijeta te stoljećima čuvana tradicija proizvodnje soli vrhunske kvalitete čine Solanu Nin sada već svjetski poznatom atrakcijom, što potvrđuje i dodijeljeno priznanje.>> Branje soli u Stonu: Običaj je star sedam stoljeća oduševljava turiste!

Vezani članci Zatvor u Splitu Brutalni napad: Solinjanin pokušao ubiti 75-godišnju susjedu, slomio joj je kosti lica i rebra Automatklub Automat klub "niknuo" pored škole, iz grada tvrde da nisu znali, a šokirani roditelji poručuju: "Napravit ćemo sve da se to makne"

'Ovo je samo još jedan od pokazatelja da smo na pravom putu razvoja turističke ponude. Svim našim aktivnostima nastojimo posjetiteljima u pravom svjetlu predstaviti autentičnost i porijeklo naših proizvoda. Rad ljudskih ruku, idealni vremenski uvjeti i mikrolokalitet ovog kraja s bogatom florom i faunom utkani su u svako zrno naše soli. Svakako ćemo se i dalje truditi obogaćivati našu turističku ponudu koja podiže kvalitetu sadržaja, ne samo Solane Nin i kraljevskog grada Nina, već i šire', izjavio je za ovu priliku direktor Solane Nin, Damir Oštrić.Solana Nin je ove sezone zabilježila i rekordne brojke u turističkoj ponudi, te je evidentirano preko 25.000 posjetitelja Muzeju soli. Svojom bogatom turističkom ponudom i već tradicionalnim Festivalom soli, Solana Nin uz kulturnu i povijesnu baštinu, promiče i hrvatsko kulinarstvo, te dokazuje da su tradicija i autohtonost jedne od najvećih vrijednosti s kojima se može konkurirati na turističkom tržištu.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook