Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čulig razriješen dužnosti ravnatelja ZZJZ-ZG-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upravno vijeće Zavoda za javno zdravstvo grada Zagreba (ZZJZ-GZ) na današnjoj je sjednici s tri glasa za i dva protiv dužnosti ravnatelja Zavoda razriješilo dr. Josipa Čuliga.

Čulig je razriješen jer nije pravodobno prepoznao i koordinirao rad stručnih služba u rješavanju problema s pitkom vodom na Vrbanima 3 koja je već više od godinu dana onečišćena mineralnim uljima, izjavio je za Hinu nakon sjednice predsjednik Upravnog vijeća Zavoda dr. Slavko Antolić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pitanje budućnosti Hrvatska obiluje bogatstvom zbog kojeg se vode ratovi: Pred njom je ključan izazov Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci

Upravno vijeće je jednoglasno za v.d. ravnatelja Zavoda imenovalo dr. Tihomira Majića, dosadašnjeg pomoćnika pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, izvijestio je Antolić.

Također je rekao da će Upravno vijeće u roku od 30 dana raspisati natječaj za postupak odabira novog ravnatelja Zavoda.

Antolić je rekao da razriješeni ravnatelj Čulig nije nazočio
sjednici, već je dostavio pismeno očitovanje u kojem je istaknuo da se ne smatra odgovornim.

Po jučerašnjoj Čuligovoj izjavi, on odgovornim za "slučaj vode" u
Vrbanima smatra Gradski ured za zdravstvo, jer je Ured mjerodavan za sanitarnu inspekciju.

Antolić je podsjetio da je današnja sjednica bila nastavak jučerašnje na kojoj su također tri predstavnika Gradske skupštine utvrdila da postoje razlozi za Čuligovo razrješenje, a dva predstavnika Zavoda, iznoseći stajališta Stručnog i Radničkog vijeća, bili su protiv te odluke. Isto je bilo i na današnjoj sjednici na kojoj se glasovalo o Čuligovu razrješenju s ravnateljske dužnosti, rekao je Antolić.

Prestankom mandata ravnatelja Čulig se, po Ugovoru o radu ravnatelja, od 12. rujna raspoređuje na radno mjesto pročelnika Odjela za farmakoepidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo na neodređeno vrijeme, izjavio je Antolić.

Dodao je da je Čulig Upravnom vijeću Zavoda poslao obavijest
liječnika da je 10. rujna otvorio bolovanje zbog tegoba s visokim
tlakom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene