Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čuhnil i Radin sa Sanaderom usuglasili 5 točaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnica češke i slovačke nacionalne manjine u Hrvatskom saboru Zdenka Čuhnil i zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin potvrdili su kako su u današnjim razgovorima s mandatarom Ivom Sanaderom usuglasili pet točaka koje se tiču svih nacionalnih manjina, a o dvije točke još slijede razgovori.

"Potpisat će se sporazum o pet točaka i aneks za svaku manjinu kojim će se regulirati pitanja specifična za tu manjinu, a prije potpisivanja zadnju riječ o tim točkama moraju reći predsjedništva", izjavila je Zdenka Čuhnil.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a Sastavljanje Vlade Pupovac čeka razvoj pregovora s DP-om: "Manjine idu zajedno. Nema cijepanja na podobne i nepodobne" Pregovori - 3 Politička trgovina Svi pokušavaju do 76 ruku: "Taj jedan mandat što su dobili od nas je najviše što smo im mogli dati"

Izrazivši zadovoljstvo postignutim dogovorom, Čuhnil je napomenula da još slijede razgovori o dvije točke.

"To su točke koje se tiču svih partnera buduće koalicije", rekla je Čuhnil, a potvrdio je i Radin.

Radin je rekao kako očekuje da će se sporazum o svih sedam točaka potpisati idućega tjedna, odnosno kako je rekao, "između Božića i Nove godine".

"Relativno sam zadovoljan usuglašenim u tih pet točaka, s naglaskom na zadovoljan", rekao je Radin koji, kao ni Čuhnil nije govorio o detaljima razgovora.

Današnjim razgovorima s mandatarom Ivom Sanaderom, kako se doznaje, uz predstavnike talijanske, te češke i slovačke manjine, prisustvovali su i predstavnici srpske nacionalne manjine Vojislav Stanimirović i Milorad Pupovac nisu bili dostupni za izjave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene