Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbila platiti 35.000 kuna

Odbila prestižnu menadžersku nagradu, sada joj provjeravaju tvrtku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trebala je postati menadžerica godine prema izboru HUM-CROMA-e, no odbila je prestižnu nagradu, za koju bi trebala još platiti 35.000 kuna.

Mlada poduzetnica iz Zadra, Hana Medin, vlasnica tvrtke Telluris Medin, odlučila kako navedeni iznos može bolje rasporediti - među onima kojima je on najpotrebniji - djelatnicima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SDP i HDZ nezadovoljni Zagreb dobio proračun za 2014. od sedam milijardi kuna Slika nije dostupna Mizerija Evo koju su ocjenu Vladinoj ekonomskoj politici dali menadžeri

>> Podijeljene nagrade najuspješnijim poduzetnicama

Čitava stvar, međutim, izazvala je svojevrsni kontra udar na Medin, koja nam je u telefonskom razgovoru rekla kako se sada provjerava je li njezina tvrtka posluje legalno i je li prijavljuje svoje djelatnike.

Ipak, pojasnila je zašto se odlučila odbiti prestižnu nagradu. 'Procijenila sam da kako će u današnjoj situaciji taj novac više koristiti tvrtki i zaposlenicima. zašto bi se taj novac potrošio na PR, marketing i gala večeri, u zatvorenom krugu ljudi?', istaknula je Medin.

Posebno se tu osvrnula na stanje u zemlji, nezaposlenost, gomilanje dugova, kredita, borbu s administracijom i porezima te visokim računima. Medin je stoga novac odlučila radije potrošiti kako bi njezini radnici imali božićnice i plaće u ovim teškim vremenima, a to kako ističe, nije stvar političke igre, već osobnog izbora i stava kao menadžera.

'Više mi je nego jasan visok status HUM-CROMA-e i počašćena sam što sam izabrana, no pravi menadžer mora znati donijeti pravu odluku. Bitno je znati razlučiti prioritete i imati vlastite moralne principe', naglasila je Medin.

CROMA: Iznos nikad nije bio obavezan za plaćanje

Porazgovarali smo i predsjednikom CROMA-e, Vladimirom Ferdeljijem, kako bi pokušali shvatiti što se zapravo dogodilo s obje strane.

Prvo što nam je Ferdelji rekao jest da nije točno da se preuzimanje nagrade mora platiti 35.000 kuna. Taj iznos plaćaju oni dobitnici koji odaberu takav prezentacijski paket prilikom dodijele, u koji je uključen i reklamni film te brojni drugi sadržaji. Ferdelji je istaknuo kako svaki dobitnik, besplatno, dobiva skulpturu, povelju i dvije ulaznice za gala večeru u hotelu Westin u Zagrebu.

Proteklih godina bilo je dobitnika koji nisu plaćali taj iznos, jer su tako odabrali, dodao je Ferdelji.

'To je stvar odluke dobitnice nagrade. Meni je žao što je odbila nagradu', zaključio je Ferdelji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene