Dnevnik NOVE TV prikazao je u srijedu odnose snaga vodećih političkih snaga. Danas ćemo vidjeti kako ispitanici ocjenjuju vodeće političare - i na vlasti i u oporbi.


PREDSJEDNICA GUBI POTPORU

Predsjednica Republike prema istraživanju DNEVNIKA NOVE TV koje provodi IPSOS počela je opet gubiti potporu birača za svoj rad.

U ovom trenutku njezin rad odobrava 45 posto ispitanika, a ne odobrava njih 47 posto. No još prije mjesec dana rad predsjednice odobravalo je 56 posto ispitanika, a nije odobravalo njih 39 posto. Očekivano pada i broj neodlučnih kojih je osam posto.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović - 1 Dnevnik Nove TV doznaje: Kolinda Grabar-Kitarović koristit će i 6+6 mjeseci plaće Kolinda Grabar-Kitarović na vaterpolo utakmici - 3 Kolinda Grabar-Kitarović u dresu navijala za Barakude, u društvu joj bio i suprug Jakov

Predsjednica i dalje ima najbolji dojam među biračima, točnije o njoj pozitivno misli 57 posto birača, ali i ta potpora se topi. Slijedi premijer Orešković koji pozitivan dojam ima kod 55 posto birača, no i on lagano gubi potporu. Božo Petrov je s 48 posto pozitivnog dojma više manje ostao tamo gdje je bio u travnju. A i s 37 posto pozitivnog dojma Zoran Milanović se nije pomaknuo ni prema gore ni prema dolje u odnosu na travanj. Tomislav Karamarko među biračima ima 21 posto pozitivnog dojma.

ŠEST MJESECI EKSPERIMENTIRANJA Tko bi pobijedio da su danas izbori?

ŠKOLSKE OCJENE

Školskim ocjenama Ured predsjednice ima 2,86 ili trojku, Vlada školskim rječnikom ima ocjenu 2,17, a Hrvatski sabor 1,91.

Istraživanje je provela agencija IPSOS između 1. i 21. svibnja, a podaci se prikupljaju na uzorku od 962. punoljetnih građana iz cijele Hrvatske.

Ispitivanje je obavljano tijekom afere konzultantica, odluke vlade o prodaji državne imovine, ali i odustajanja od poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja. Također se u to vrijeme dramatičnom poslanicom obratila predsjednica Republike, a SDP je, primjerice raspustio splitski ogranak stranke.  U saboru, pak, tri petka nije bilo kvoruma!