Croatia Airlines se oprašta od pet slotova na Heathrowu (Foto: Anto Magzan/PIXSELL)
Croatia Airlines se oprašta od pet slotova na Heathrowu (Foto: Anto Magzan/PIXSELL)

Croatia Airlines je prodala pet od devet slotova na londonskom aerodromu Heathrow američkoj kompaniji Delta Air Lines za 19,5 milijuna dolara.


Croatia Airlines ipak je prodala svojih pet od devet slotova (termin za slijetanje i uzlijetanje) na londonskom aerodromu Heathrow za 19,5 milijuna dolara. Njihovih pet slotova kupila je američka kompanija Delta Air Lines, objavio je Jutarnji list, a informaciju su nam potvrdili u Croatia Airlinesu.

Najava prodaje naišla je na žestoke kritike u javnosti, a do prije nekoliko dana neslužbene informacije su govorile da je hrvatski avioprijevoznik odustao od prodaje.

Međutim, prodaja je ipak zaključena, ali ne svih slotova kao što je prvotno bilo planirano. Ugovor o prodaji stupa na snagu 1. travnja, a od tog će dana zrakoplovi CA letjeti za London ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom u poslijepodnevnim satima.

Croatia Airlines je na liniji za London godišnje gubila oko milijun eura, a gubitak od 2002. godine do danas iznosi 37,5 milijuna eura, piše Jutarnji list. 

Prema poslovnom izvješću za prvih devet mjeseci 2016. godine, Croatia Airlines je ostvarila operativnu dobit od 7,2 milijuna kuna.