Povodom Crnog petka trgovine će danas nuditi popuste i do 70%. Početak je to povećane potrošnje koja se nastavlja tijekom prosinca, a hrvatski građani u vrijeme ovih popusta iz godine u godinu kupuju sve više.

Galerija Kupovina putem interneta Trgovački centar, ilustracija Plakat za crni petak +0 Tomislava Ravlić

Prošle su godine tijekom četiri dana potrošili milijardu i 340 milijuna kuna. Zbog izbjegavanja mogućih gužvi u trgovinama, trgovci će popuste nuditi i za online kupovinu.

Vezani članci PR Nova Roto trgovina u zapadnom dijelu Zagreba Uskoro počinju ljetna sezonska sniženja (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Uskoro počinje veliko ljetno sezonsko sniženje, no iz udruge za zaštitu potrošača imaju važno upozorenje

Prema istraživanju Hrvatske udruge banaka, internetska kupovina se povećala za oko 15% u odnosu na ožujak, a 67% ispitanika reklo je da online kupuje češće nego u istom razdoblju prošle godine.

"Kako se navike kupaca mijenjaju kroz ovu krizu, tako se mijenjaju oni proizvodi koje najviše kupujemo. Sada u online kupovini najviše kupujemo odjeću i obuću, dekoracije za dom, namještaj, kućne potrepštine, a do sada su to bile usluge, dakle putovanja, ulaznice za kazalište i ostale manifestacije i slično“, kazala je Tomislava Ravlić iz odjela za trgovinu HGK.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju