Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Crne udovice, otrovni pauci počeli su harati Jadranom. Kao i svake godine, tijekom srpnja i kolovoza povećana je opasnost od ovih paukova čiji ugriz može biti i smrtonosan, ako se ne zatraži pomoć liječnika.


Njihova su staništa poznata pa se poziva na oprez. Crne udovice lako su prepoznatljivi pauci koji svakoga ljeta ubodu nekoliko ljudi diljem Jadrana i zaleđa. 

Vezani članci Nove vrste u Jadranu - 4 U Jadranu uočene nikad dosad viđene vrste riba. Neke su prilično opasne: "Radi se o predatoru, koji će izazvati velike probleme" Nautički turizam - 4 Još jedna grana turizma koja u Hrvatskoj cvjeta: ''Tjedni najam u špici sezone košta i više od 10 tisuća eura''

Panici nema mjesta jer seruma ima dovoljno svugdje. Stručnjaci naglašavaju da se opreznim ponašanjem može spriječiti ubod.

'Trebamo obući duboke cipele, da je ne bi nagazili, trebamo raditi u rukavicama, i dobro je raditi u bijeloj ili svijetloj odjeći u slučaju da smo ju pobrali na odjeći da je lakše možemo zamijetiti', tvrdi Nediljko Landaka, voditelj DDD službe ZZJZIŽ.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju