Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predstavljen je prijedlog proračuna za 2012. godinu u kojem se za Crkvu predviđa više stotina milijuna kuna. Građani su nezadovoljni.


Nakon što je predstavljen prijedlog proračuna za 2012. godinu, mnogi su se građani, nezadovoljni odlukom da izdaci od više stotina milijuna kuna godišnje za Crkvu ostanu netaknuti, obratili Vladi putem njezine stranice na društvenim mrežama Facebooku i Twitteru.

Vezani članci Zvonimir Troskot u Dnevniku Nove TV - 3 Troskot u Dnevniku Nove TV: "Vlada je najveći ekstraprofiter u Hrvatskoj. Naša je pretpostavka da ćemo vrlo vjerojatno imati socijalne nemire" Hrvatski sabor: Ilustracija - 1 Za HDZ proračun je realan, uravnotežen, održiv. Za oporbu promašen, ziheraški i lažan: U Saboru se raspravljalo do dugo u noć

Dio građana smatra da su u kontekstu opće proračunske štednje državni izdaci za Katoličku crkvu također trebali biti smanjeni.

Vlada je putem svojih stranica ubrzo i odgovorila građanima:

'Pravna vrijednost međunarodnih ugovora nadilazi zakone svake države, pa tako i ugovor sa Svetom stolicom. Obveze moramo poštivati. Ugovori s Vatikanom nisu svetinja, no međunarodni ugovori su nadređeni nacionalnom zakonodavstvu.

Namjeravamo poštivati sklopljene međunarodne ugovore. S druge strane, usmjereni smo i na transparentnost proračuna, odnosno jasnoću trošenja državnog novca', stoji u odgovoru.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju