Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Veliku je raspravu izazvao crkveni letak protiv četvrtog modula zdravstvenog odgoja koji se od nedavno dijeli i u trgovinama.


U ove blagdanske dana Crkva je pojačala svoje aktivnosti na tom planu, pa tako letke sa svojim argumentima protiv uvođenja spolnog odgoja u škole dijeli i u trgovinama.

Vezani članci Prva pričest Za vrijeme prve pričesti nasmijala cijelu crkvu, potezom zbunila i svećenika Ivan Čorkalo Časna sestra pokrenula spor protiv Riječke nadbiskupije: "Crkva uglavnom svoj prljavi veš skriva unutar četiri zida"

Crkva, podsjetimo, poziva da svaki vjernik zauzme stranu, jer ravnodušnost znači 'ne ispuniti svoj vjernički poziv i brigu o čovjeku i njegovu dostojanstvu'.

HBK piše da je 'jasno da taj program nameće svjetonazor koji niječe i zanemaruje neke temeljne općeljudske vrijednosti vezane za spolnost te je protivan vrijednosnom sustavu većine roditelja'.

>> Ovo je Crkvu naljutilo: 'Moguće da u prodaji seksa ima više pozitivnog nego negativnog'

Obraćajući se roditeljima pitaju je li im svejedno što će njihova djeca učiti o pornografiji u šestom razredu, o odgovornom spolnom ponašanju u osmom, o spolnom činu kao 'posve normalnom za petanestogodišnjaka'. Još jedno od pitanja u lecima koje je objavila HBK na svojim stranicama, je 'Je li vam svejedno što će vaše dijete učiti da je homoseksualni čin jednako prirodan i vrijedan kao i spolni čin između muškarca i žene (heteroseksualni)?'

Kažu da zdravstveni program razara vrednote koje roditelji usađuju svojoj djeci te da im nameće stavove suprotne 'kršćanskoj antologiji i hrvatskom narodnom biću'. Dodaju i da djeca nisu vlasništvo države te da im ustav jamči odgovornost za odgoj i obrazovanje svoje djece.

Što sve piše u crkvenom letku možete pročitati ovdje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju