Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine Dragan Čović rekao je će jedna od glavnih zadaća Međužupanijskoga vijeća koje će se uspostaviti na sjednici Hrvatskoga narodnog sabora 19. travnja u Mostaru biti koordinacija ureda i lobističkih centara koji će se uspostaviti u Washingtonu i Bruxellesu kako bi se upozorilo na podređenost Hrvata u toj zemlji.


'Naša je strategija uspostaviti jake centre u Bruxellesu i Washingtonu i u dobroj smo mjeri utvrdili stvari oko toga, i to bi bila zadaća Međužupanijskog vijeća", rekao je Čović za medije u Mostaru. Dodao je kako bošnjačke stranke i Republika Srpska izdvajaju desetak milijuna maraka na godinu lobirajući za svoje interese. Po njegovim riječima, mnogi Hrvati iz inozemstva žele pomoći u borbi Hrvata za jednakopravnost.

Vezani članci Luka Mišetić (Foto: Filip Brala/PIXSELL) Mišetić: "Hrvatska nije bila agresor u BiH, Herceg-Bosna nije bila udruženi zločinački pothvat" Pacijent zaražen koronavirusom na intenzivnoj njezi, ilustracija U BiH četvrti dan za redom raste broj novih slučajeva: Danas rekord od 716 novozaraženih

>> Dragan Čović protiv 'Daytona 2'

'Nećemo upasti u zamku'

'Oni žele logistički poduprijeti te urede jer će ondje raditi upravo njihovi ljudi, a naše je kako uspostaviti dobre veze s njima. U Bruxellesu će to biti i lakše jer imamo prijatelje koji nam žele pomoći oko toga', rekao je Čović. Istaknuo je da odluke Hrvatskoga narodnog sabora, koji će okupiti sve hrvatske izabrane zastupnike i predstavnike vlasti sa svih razina, neće biti izvan ustava i zakona.

'Sve drugo vodilo bi otvorenome sukobu s međunarodnom zajednicom. Netko bi onda vrlo lako mogao procijeniti tko je 'problem' i kirurškim zahvatom ga odstraniti. Mi nećemo zapasti u takve zamke čak i unatoč tome što znamo što naš narod očekuje i traži u smislu jasnijeg odgovora', rekao je Čović. (Hina)