Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Presuda suda

Čović i Bičakčić oslobođeni optužbi za zloporabu položaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud BiH oslobodio je u četvrtak predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i bivšeg predsjednika federalne vlade Edhema Bičakčića optužaba za zloporabu službenog položaja i ovlasti u vrijeme kad je Čović obnašao dužnost ministra financija Federacije BiH.

Državno je odvjetništvo teretilo Čovića da je zajedno s Bičakčićem 1999. i 2000. protuzakonito, odnosno bez pristanka federalne vlade, odobrio isplatu 7,200.000 KM (oko 3,900.000 eura) proračunskog novca za kupnju stanova federalnim dužnosnicima i vladinim namještencima. Do stana je na taj način došao i negdašnji federalni premijer Nedžad Branković, protiv kojega je zbog toga podignuta posebna optužnica pred Županijskim sudom u Sarajevu. Nakon toga on je bio prisiljen podnijeti ostavku na dužnost predsjednika federalne vlade.

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

U obrazloženju oslobađajuće presude donesene u četvrtak vijeće suda BiH navelo je kako optužba nije podastrla dokaze koji bi potvrdili da su zakoni, što su vrijedili u vrijeme kad je Čović potpisivao prijeporne odluke, doista prekršeni, odnosno kako nema dokaza da je time bio oštećen federalni proračun. Tužiteljstvo BiH odmah je najavilo žalbu na tu nepravomoćnu presudu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene