Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čokoladna radionica

Slastičari učili tajne vrhunskih majstora čokolade!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Opatiji je održana prva čokoladna radionica, a uskoro će se u Ugostiteljskoj školi otvoriti i čokoladni laboratorij gdje će mladi slastičari učiti velike tajne vrhunskih majstora. Što su naučili u čokoladnoj radionici - učenici će pokazati već početkom prosinca na danima čokolade.

Mnoge tajne danas su na prvoj čokoladnoj radionici otkrivali učenici opatijske ugostiteljske škole. 'To je velika čast, probati s nekim novim tko vas može svašta naučiti', kazao je učenik Eldin Husaković.

Pročitajte i ovo Olujno jugo i vjetar prouzročili veliku štetu - 11 Velika šteta Olujno jugo i valovi pravili nered po Kvarneru: Snažni naleti vjetra uništili betonski dio kupališta Balinjerada - 2 41. opatijska balinjerada Maskirani ljudi u neobičnim vozilima okupirali Opatiju: "Moramo probiti novi tunel kroz Učku za željeznicu"

Tajne im je otkrivao Moreno Debartoli, ambasador čokolade koji je ovu slatku deliciju kombinirao u raznim varijantama. Ovakve će se radionice često održavati u Opatiji u školskom čokoladnom laboratoriju. 'Želja nam je da ovo bude prva čokoladna radionica i prvi iskorak prema čokoladnoj akademiji koja će vrlo, vrlo brzo zaživjeti', kazao je Damjan Miletić, ravnatelj Ugostiteljske škole Opatija.

>>
FOTKA 'tužne' čokoladice obišla svijet!

Pažljivo su predavanje slušale i profesorice. 'Uvijek se čuje nešto novo, uvijek se usporedi moje iskustvo s tuđim iskustvom i uvijek je dobro čuti od dobroga majstora bilo što', kazala je profesorica slastičarstva Jasna Visković.

Najslađi je dio posla učenicima danas bio - kušanje čokoladnih specijaliteta. 'Lijepo je raditi s čokoladom, lijepo je puniti s njom i fina je. Normalno, može se i dobro pojesti', kazao je učenik Ante Štorić.

Što su naučili na ovoj i budućim čokoladnim radionicama učenici će imati priliku pokazati već prvoga vikenda prosinca, kada se u Opatiji već tradicionalno održava čokoladni vikend.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene