U Opatiji je održana prva čokoladna radionica, a uskoro će se u Ugostiteljskoj školi otvoriti i čokoladni laboratorij gdje će mladi slastičari učiti velike tajne vrhunskih majstora. Što su naučili u čokoladnoj radionici - učenici će pokazati već početkom prosinca na danima čokolade.


Mnoge tajne danas su na prvoj čokoladnoj radionici otkrivali učenici opatijske ugostiteljske škole. 'To je velika čast, probati s nekim novim tko vas može svašta naučiti', kazao je učenik Eldin Husaković.

Vezani članci Kakaovac Čokoladu više nikad nećete gledati isto, pogledajte od čega se zapravo proizvodi Ukrali oko 150 komada čokolade Pao im je šećer? Dvojac ukrao više od 150 čokolada, usput uzeli tostere, odjeću i ogledala

Tajne im je otkrivao Moreno Debartoli, ambasador čokolade koji je ovu slatku deliciju kombinirao u raznim varijantama. Ovakve će se radionice često održavati u Opatiji u školskom čokoladnom laboratoriju. 'Želja nam je da ovo bude prva čokoladna radionica i prvi iskorak prema čokoladnoj akademiji koja će vrlo, vrlo brzo zaživjeti', kazao je Damjan Miletić, ravnatelj Ugostiteljske škole Opatija.

>>
FOTKA 'tužne' čokoladice obišla svijet!

Pažljivo su predavanje slušale i profesorice. 'Uvijek se čuje nešto novo, uvijek se usporedi moje iskustvo s tuđim iskustvom i uvijek je dobro čuti od dobroga majstora bilo što', kazala je profesorica slastičarstva Jasna Visković.

Najslađi je dio posla učenicima danas bio - kušanje čokoladnih specijaliteta. 'Lijepo je raditi s čokoladom, lijepo je puniti s njom i fina je. Normalno, može se i dobro pojesti', kazao je učenik Ante Štorić.

Što su naučili na ovoj i budućim čokoladnim radionicama učenici će imati priliku pokazati već prvoga vikenda prosinca, kada se u Opatiji već tradicionalno održava čokoladni vikend.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook