Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Planinska

Čobanković: Ne odlazim iz politike, ali se povlačim iz vrha HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši HDZ-ov ministar i saborski zastupnik Petar Čobanković na konferenciji za medije istaknuo je kako se ne povlači iz politike zbog istrage u aferi Planinska.

"Ne izlazim iz politike. Ostajem saborski zastupnik i predsjednik Odbora", istaknuo je Čobanković. 'Bez obzira o kome se radilo nema nedodirljivih i svatko treba odgovarati za što je radio to nije deklaratorno to je moje životno načelo'.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u

Odustaje od utrke za stranačkog potpredsjednika. 'Ne želim opteretiti stranku sa svojim osobnim problemima, ja ću ići u pravcu da ih razriješim', kazao je Čobanković.

>> Kosor: Čobanković mi nije najavio da će otići iz politike

Dodao je kako se ipak neće kandidirati za potpredsjednika HDZ-a, jer ne želi opteretiti stranku.

Novinari su jučer Jadranku Kosor pitali i misli li da bi, upravo zbog istraga koje su protiv njega pokrenute te zbog činjenice da je bio jedan od popularnijih ministara, bilo pametnije da se Čobanković povuče. Kosor je odgovorila kako politika prije svega mora dopustiti DORH-u, odnosno USKOK-u, da odradi svoj posao, te da ni ona svojim izjavama ni na koji način ne smije vršiti bilo koju vrstu pritiska na tužiteljstvo.

Činjenica je, istaknula je, da je Čobanković bio jedan od najpopularnijih, po njezinom mišljenju i najpopularniji ministar, što, kazala je, može posvjedočiti i kao bivša premijerka. Čobankovića je opisala i kao osobu koja je ‘u ovom krutom političkom smislu često puta bio nekako nevidljiv, nije se nametao i nije izlazio u prvi plan’.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene