Obavijesti Video Pretražite Navigacija

CMS osudio suspenziju policijskog inspektora Gašparca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Centar za mirovne studije (CMS) osudio je postupak suspenzije policijskog inspektora Josipa Gašparca zbog podnošenja kaznene prijave protiv pjevača Marka Perkovića Thompsona i nepoznatih počinitelja.

Prema dostupnim informacijama, nema sumnje da je Gašparac provodio zakone Republike Hrvatske na profesionalan i odgovoran način, kažu u CMS-u, ocjenjujući kako je njegovo kažnjavanje zbog provođenja zakona veliki udarac na demokraciju i vladavinu prava Republike Hrvatske.

Pročitajte i ovo Ana Dorotić Čaljkušić većina nije ugrožena Puljak ostao bez vijećnice: Dorotić Čaljkušić dala ostavku i istupila iz stranke Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova RH kod Karlovca Ministar Božinović u centru za registraciju migranata: "Naglasak je na hvatanju krijumčara"

Smatraju, da ukoliko se ta "nepravda" ne ispravi u najkraćem mogućem roku, može imati trajne posljedice u obliku gubljenja povjerenja građana u institucije.

Znakovito je da u zadnje vrijeme često svjedočimo kritiziranju i suspendiranju osoba i institucija države koje profesionalno i transparentno obavljaju svoj posao, kažu u toj udruzi, napominjući da je Gašparac suspendiran nakon što je inzistirao za aktivacijom članka Kaznenog zakona koji brani rasnu i drugu diskriminaciju.

Ravnatelja policije pozvali su da ukine suspenziju, a ministra Rončevića da provede istragu koja će utvrditi odgovornost i sankcije za suspenziju. Do zaključenja istrage traže da se suspendira sve osumnjičene za nanošenje te "nepravde".

Ravnatelj policije Marijan Benko ustvrdio je danas da policijski službenik nije suspendiran zbog kaznene prijave koju je podnio protiv Thompsona već zbog teške povrede službene dužnosti i nedoličnog ponašanja u i izvan službe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene