Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kamen spoticanja

Članarine u Obrtničkoj komori: Linić i Pusić protiv Marasa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nove izmjene zakona o obrtu dovelo je do novih nesuglasica između ministara i koalicijskih partnera.

Izmjene zakona o obrtu, prema kojoj je članarina u Obrtničkoj komori dobrovoljna, čini se, novi je kamen spoticanja, ne samo među koalicijskim partnerima, nego i među ministrima iz SDP-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NE NAMJERAVA PLATITI Milanka Opačić otišla iz SDP-a i ostavila stranci dug od 18.000 kuna za članarinu Slika nije dostupna Dugovanje članarine Bernardić se žestoko obrušio na Jandrokovića, prozvao ga da "odrađuje prljavi posao" za Plenkovića

Izmjene se nisu našle na Vladi, a ministar Gordan Maras kaže kako mu nije jasno zašto je HNS prije rekao kako nema prigovora na njegov prijedlog. Protiv nije samo HNS.

'Malo mi je čudno jer se HNS ne zalaže za bilo kakvo porezno opterećenje. Upravo suprotno, vidim da su vrlo agilni u medijima kad treba bilo kakve porezne inicijative komentirati', rekao je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

>>RAT MARASA I KOMORE: 'Tu se radi o malom krugu ljudi koji pokušava zadržati siguran prihod!'

'Tu Vlada donosi zajedničko stajalište. Unutar jedne i druge stranke ima različitog mišljenja, ali ide se u pravcu umjerene odluke', rekla je Pusić.

Ministar financija Slavko Linić pojasnio je zašto je protiv ukidanja članarina u Obrtničkoj komori.

'Ako idemo u krizi ukidati članarine, postoji velika opasnost da izgubimo i obrtničku komoru i gospodarsku komoru', rekao je Linić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene