Obavijesti Video Pretražite Navigacija
trgovačka stranka

NAJVEĆI GUBITNICI IZBORA 'Trebali su biti pošteniji prema nama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveći gubitnik među pobjednicima u vladajućoj koaliciji je HSS. Stranka koja je mnogo očekivala, a osvojila tek jedan mandat u Saboru.

Branko Hrg sada zapravo dogovorom s HDZ-a dobiva zastupnike i osniva klub zastupnika. No tu su i protukandidati za stranačke izbore.

Pročitajte i ovo Zlatko Komadina, župan O vrućoj situaciji Komadina: "Ne do Bog da im pada na pamet poništavati izbore. Na stolu je i da Milanović nije kandidat za premijera" Tomislav Tomašević Nakon izbora Tomašević o Grmoji kao mandataru: "Mi nismo ti koji postavljaju uvjete"

Branko Hrg tek je jedan u Saboru, još dva zastupnika dobit će voljom HDZ-a. Odnosom s najvećim koalicijskim partnerom Hrg nije zadovoljan.

'Smatram da su tu trebali ipak biti korektniji i pošteniji prema nama i očekujem da će izvršiti sporazum koji smo potpisali', rekao je Branko Hrg, predsjednik HSS-a.

Hrg nije zadovoljio očekivanja stranke. Njegovu poziciju na unutarstranačkim izborima žele Krešo Beljak i Nenad Matić. 'Mi moramo ponovno biti politička stranka, a ne ovo na što sad ličimo. Ispada da smo samo trgovačka stranka', smatra Kreško Beljak.

'Ako ja ne završim u drugom krugu, apsolutno bih dao podršku gospodinu Beljaku', kaže Nenad Matić.

Podršku Matiću dat će Stipo Gabrić Jambo. Zadržao je mjesto u stranci nakon što ga je Hrg suspendirao. On pak smatra da bi stranka trebala dobro razmisliti hoće li ostati u Domoljubnoj koaliciji.

'Mi smo postali taoci jedne male skupine zločestih ljudi koja je stekla slavu na Jambi', kazao je Stip Gabrić.

Bez HDZ-a, kažu Hrgovi oponenti, HSS ne bi imao ni ovaj minimum koji ima, No ne gledaju na to pozitivno. HSS će ovisno o rezultatu unutarstranačkih izbora odlučiti hoće li revidirati koalicijski sporazum s HDZ-om.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene