Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U emisiji Provjereno

'Cjepivo namjerno kontaminirano ptičjom gripom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok većina svijeta strahuje od posljedica najnovije pandemije, austrijska novinarka Jane Burgermeister, tvrdi kako prava opasnost zapravo dolazi upravo od onih od kojih očekujemo spas. Farmaceutske industrije i Svjetske zdravstvene organizacije, a sve radi profita i kontrole.

'Vjerujem da je pandemijski virus samo izgovor Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji za objavu razine 6. pripravnosti od pandemijske gripe. Takva objava daje neizmjernu moć svim svjetskim vladama', kaže novinarka Jane Burgemeister.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uvodi se novo kazneno djelo Pogledajte koji se zakoni mijenjaju u Hrvatskoj u 2024. godini Provjereno - osuđeni pedofil na slobodi - 5 čak se bio i zaposlio Umjesto iza rešetaka, osuđeni pedofil živio slobodno i opet ponovio kazneno djelo - Provjereno donosi priču o višestruko osuđenom silovatelju maloljetnika

Stavljajući na kocku novinarsku karijeru, nekadašnja dopisnica Guardiana, Observera i Brittish Health Magazina, svoju teoriju temelji na višemjesečnom istraživačkom radu. Njena priča počinje u veljači, 40 km od Beča u mjestu Orth na Dunavu. Ondje su najveća postrojenja svjetski poznatog proizvođača lijekova - Baxtera. Kontroverzna novinarka tvrdi kako je 72 kg materijala za cijepljenje protiv obične sezonske gripe, namjerno je kontaminirano virusom Ptičje gripe i distribuirano u 16 europskih laboratorija. O ovome događaju svjetski mediji nisu izvjestili. U Austriji nije pokrenuta službena istraga, a Baxter je pripisao grešku ljudskom faktoru. Jane je zahtjevala objašnjenje austrijskog ministarstva zdravstva..

Što se zapravo krije iza njezine priče i u kojem smjeru kreće svijet nakon službene objave pandemije pogledajte u emisiji Provjereno u četvrtak u 22 sata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene