Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doživjeti stotu

Čitav život provela na jednom mjestu, a promijenila čak 5 država!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veselo je bilo u Sisku - stoti rođendan proslavila je Mara Krčelić. Svoj rođendan vitalna i vesela stogodišnjakinja provela je s prijateljima u Domu za starije i nemoćne osobe. Njezin recept za dug život svima je dostupan - smijeh i optimizam.

Mara Krčelić tako se i osjeća, mlado i sretno. Stoti rođendan proslavila je u Domu za starije i nemoćne, kako ona kaže sa svojom obitelji. Nije iznenađena svojom dugovječnošću. Tvrdi, znala je to još od malena. "Eto vidiš, Bog mi je dao. Čujte, ja sam bila mala i išla sam kod ciganke. Ona veli, mala dođi k meni ovamo daj mi desnu ruku. Mala, ti ćeš 100 godina živjeti", priča baka Mara.

Pročitajte i ovo Staford, ilustracija (Foto: Getty Images) doznaje Dnevnik Nove TV Ne ide u istražni zatvor: Vlasnik staforda koji je usmrtio 82-godišnju ženu branit će se sa slobode Nesreća u Sisku - 3 Žena poginula na mjestu Poznati detalji stravične nesreće u Sisku: "Auto je totalka, čak je motor ispao"

Proslave su joj osobito drage, voli pjevati, a najdraži su joj tamburaši. U domu Maru svi vole, krevet si sama slaže jer ona najbolje zna kako. Njezina cimerica ne mora voditi računa kad treba popiti tablete jer Mara brine i o tome. Ipak kada je gledanje televizije u pitanju, javljaju se manji problemi.

"I voli taj daljinski upravljač imati kod sebe, stalno mora biti pod kontrolom. Kad se ona miče od televizije iz boravka i daljinski ide s njom. Samo na njoj poznato mjesto. Drugi korisnici ne znaju gdje je", kaže njegovateljica iz doma. Ipak Mara je u društvu omiljena, čemu svjedoče brojni obožavatelji.

Baka Mara živjela je u Austro-ugarskoj, Kraljevini Jugoslaviji, NDH, Jugoslaviji, u Hrvatskoj, a zakoračila je i u Europsku Uniju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene