Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zamrzavanjem RH na miran način pokazuju nezadovoljstvo

Cijeli Primošten danas u štrajku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brodograditelj iz Šibenika Dragan Tare pozvao je sve građane da u razdoblju od 12,00 do 12,05 zamrznu RH.

Dragan Tare pozvao je sve, od radnika u tvornicama pa do predsjednika Ivu Josipovića, da u tih pet minuta obustave sva svoja djelovanja i obaveze i tako na miran način pokažu nezadovoljstvo stanjem u državi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Erdogan prijeti EU "Ako učinite još jedan korak, otvaramo granice migrantima. Utuvite si to u glavu!" Slika nije dostupna Do srijede u 10 sati Zastupnici na nespojivim dužnostima do srijede moraju staviti mandat u mirovanje

Kontroverzni načelnik Općine Primošten Stipe Petrina ideju o petominutnom zamrzavanju proširio je na 24 sata. Tako je danas proglašen jednodnevni štrajk u svim institucijama u njegovoj općini. Vrata su zatvorena ostala u svim školama, vrtićima, ljekarnama, vatrogasnim društvima i ambulantama.

Odluku primoštenskog načelnika podržali su svi kojima plaće dolaze iz proračuna. Dječji vrtići bili su prazni, na posao se dolazilo tek simbolično. 'Nitko nije došao, mi smo došli na radna mjesta, roditelji prosvjeduju', rekla je odgajateljica Katarina Nižić.

Za štrajk se znalo unaprijed, no potpuna paraliza života ipak je iznenadila Primoštence i putnike namjernike koji nisu mogli obaviti neke od osnovnih potreba karakterističnih za radne dane. Samovoljnu odluku koje su ispoštovale tvrtke koje općina svakodnevno nadzire, načelnik će ipak proglasiti uspješnom.

'Štrajk je 100 posto uspio, a mi se ponašamo točno kako se u štrajku treba ponašati', rekao je Petrina. Zatvorena vrata institucija otvarala su se tek u hitnim slučajevima. Cjelodnevni štrajk općinari smatraju upozorenjem Vladi. Samim stanovnicima onemogućeno je obavljanje svakodnevnih obveza, od kojih neke možda, ne mogu čekati ponedjeljak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene